Как минава денят на една стюардеса?

В тази професия има рутина и известна доза риск. И все пак, какво прави по цял ден дамата в строго костюмче?

Чудили ли сте се как всъщност протича един ден от живота на стюардесата? Виждали сме усмихнатите момичета в спретнати униформи в самолета, но какво всъщност се крие зад усмивките им? Една стюардеса от Кливланд, САЩ, разказва как преминава денят й.

3:45 – Ставам от сън. Опитвам се да си спомня къде се намирам и къде беше банята в тази хотелска стая. Нямам време за кафе, защото съм се успала. А тъй като вечерта трябваше да си легна рано, изпуснах и любимото си вечерно предаване по телевизията. Радвам се, че поне като кацна в Бостън, ще имам време за разглеждане на забележителности.

5:00 – Потеглям към летището. Пътуваме със служебен бус, а по пътя няма жив човек.

5:25 - Пристигам на летището. В специалната стая за екипажа се поздравявам с пилота на самолета, който също не е пил кафе.

5:35 – Проверката на пътниците приключва. Започва качването на борда. 50 полузаспали мъже и жени едва отварят клепачи да ме видят, за "Добро утро!" или усмивка дума да не става.

5:45 - Около 20 от пътниците носят ръчен багаж, който надвишава максимално допустимите размери. Те не го приемат много добре.

6:00 - Всички са се качили на самолета, махаме стълбичката и вратата се затваря.

6:05 – Започва задължителното инструктиране за безопасността на борда. Никой от пътниците не следи какво казвам и показвам. Глупаво е, защото от това може да зависи животът им.

6:10 – Правя последна проверка на пътниците. Докато минавам между седалките, си удрям крака само два пъти. Довечера ще имам нови синини.

6:15 - Самолетът излита.

6:25 – След като лампичката за коланите изгасва, започвам да правя кафе и да разнасям закуската. Повечето пътници обаче вече спят. Малцината будни искат само кафе.

7:25 - Капитанът обявява, че предстои кацане. Седем души едновременно стават, за да ползват тоалетната.

7:45 – Приземяваме се в Бостън по разписание. Веднага след като лампичката за коланите угасва, всички вкупом започват да навличат якетата си и да свалят багажа си. Настава суматоха, а стълбичката за пътници дори не е тръгнала към самолета.

7:50 - Всички пътници напускат самолета, но за мен има още работа, преди да сляза.

8:00 - Почиствам салона на самолета. Мое задължение е да го подготвя за следващия полет. Прибирам боклука, оставените вестници, вдигам масичките.

8:15 - Слизам по стълбичката, готова за разходка в Бостън. На изхода на терминала обаче ни казват, че има промяна в графика. Трябва незабавно да отлетим за Нюарк, а след това да направим още 3 полета с по 3 часа промеждутък между всеки. Няма да видя хотелска стая поне до вечерта.

Ако тази статия ви е била интересна, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

35 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.11
нощен преследвач 13.03.2013|11:02
рискова и отговорна е професията на стюардесите
10
deja vu 13.03.2013|11:02
Бих казала че рискът в тази професия е доста висок
9
mimi zvetkova 11.03.2013|15:37
Направо се замислих как ли издържат тези стюардеси със следващи се един след друг полети и винаги да са на ниво и да са винаги усмихнати към всеки пътник...!
8
Denica Mileva 11.03.2013|15:00
доста им е натоварено и изобщо не им е лесно
7
Экатерина Карапетрова 11.03.2013|12:49
Гледайки натоварения график си мисля, че никак не е лесно, макар от страни професията да изглежда просто мечта - добро заплащане, престиж, пътувания...
6
Нели Георгиева 11.03.2013|12:40
Всички си мечтаят за такава професия, а никой не мисли, че е ужасно изморително, не чак толкова добре платено и освен това не можеш да имаш нормално семейство.
5
Roberta Tododrova 11.03.2013|11:12
Доста зле е описан деня на една стюардеса, явно работата и не е никак приятна, особено липсата на време дори за кафе и почивка.
4
cveti gerogieva 11.03.2013|10:51
Никак не е лесна тази работа да си стюардеса, но все пак трябва да има и такива хора.
3
Жулиета Асенова 11.03.2013|10:38
Никак не е лесно май. Който за каквото е учил. Дано поне да взима добри пари.
2
Кристина Минкова 11.03.2013|09:58
Това не е мечтаната от мен работа...Сервитьорка в летящ ковчег...
1
Sisunka Mitevska 11.03.2013|07:44
На пръв поглед изглежда като добре платена професия мечта, но все пак и от чисто здравна гледна точка тази професия си крие доста рискове.
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти