Какво става с Instagram: Инфлуенсъри загубиха стотици последователи и активни профили бяха изтрити

Какво става с Instagram: Инфлуенсъри загубиха стотици последователи и активни профили бяха изтрити

Социалната мрежа започна да прелива от информация за профили, които внезапно са били предупредени, че акаунтите им ще бъдат закрити завинаги. Тревожните съобщения започнаха да се появяват около обяд. След това предупреждението казва, че собственикът на акаунта има 30 дни да оспори решението.

Instagram вече потвърди, че има проблем и в момента търсят причината. В публикация в Twitter фирмата каза:

"Наясно сме, че някои от вас имат проблеми с достъпа до акаунта си в Instagram. Ние го разглеждаме и се извиняваме за неудобството. #instagramdown", сподели екипа в профила си в Twitter.

У нас, една от първите, които информира за случващото се бе Виктория Капитонова, която сподели съобщения от свои последователи. В стори тя обясни, че до момента се е простила с около 600 последователи.

Първоначално се смяташе, че платформата трие само неактивни профили, но в крайна сметка се оказа, че и активни такива се оказват в графата suspended. Причината за това все още е неясна. От друга страна, Капитонова смята, че промяната има и положителна страна, тъй като спадът на последователите ще увеличи процента на т.нар. engagement rate.

Жалкото в цялата ситуация е, че някои хора и бизнеси, за които Instagram e основен изтоник на доходи, в момента са поставени в ситуация не безизходица.

А вие бяхте ли засегнати от новостите в социалнта мрежа?

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay