Как да бъдете забелязани на работното си място

Как да бъдете забелязани на работното си място

Всички искаме да имаме успех на работното си място. В края на краищата това е пътят към комфортен живот с добър банков баланс, просторен дом, луксозна кола и всякакви други материални удобства, от които се нуждаем. 

Освен това конкуренцията във всяка област се е увеличила многократно с времето и стана доста трудно служител на блесне на работа. И няма съмнение, че признаването на труда е първата стъпка към успеха. Ако се мъчите да бъдете забелязани на работа, ето няколко начина да го постигнете.

Поемете инициатива

Има ли някакъв сложен въпрос или проект, по който никой не желае да работи? Или нещо, което шефът ви се опитва да планира от седмици, но не успява да се справи? Поемете инициативата да го направите. Чудесен начин да бъдете забелязани е като се заемете с проект, с който никой не иска да се занимава, но който трябва да се приключи.

Изградете връзки навсякъде

Няма съмнение, че хората, които постигат успех, са хора, които познават много други хора. Поради това е много важно да развиете уменията си за работа в среда на много хора. Дори и най-малките жестове могат да ви помогнат - ако пиете кафе, вземете такова и за колегата си. Работата в екип е свързана с доброта и взаимна подкрепа.

Участвайте в екипни дейности извън офиса

Когато става въпрос за офис събития, участвайте. Не забравяйте обаче да бъдете в рамките на вашите граници, като не се напивате и започнете да дрънкате. Не позволявайте границата между личното и професионалното да намалее.

Бъдете екипен играч

Да бъдеш нащрек за нуждите на колегите си и да предлагаш помощ, когато натоварването им е огромно, е най-добрият начин да се утвърдиш като екипен играч.

Не нагрубявайте никого

Никога не се отдавайте на приказки зад гърба на някого или на клюки. Ако думите ви намерят път до ушите на шефа ви, можете да кажете сбогом на напредъка си. Клюките няма да ви отведат никъде.

Говорете

Не забравяйте да споделите вашите идеи и мнения с вашия екип или шеф. Вашият принос може да промени работата на вашия екип, което ще доведе до по-значима роля в екипа. Изтъкнатите служители са тези, които се държат като лидери, дори когато позицията им е на стажант.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay