Как да преговаряме за по-висока заплата, когато ни наемат на нова работа

Как да преговаряме за по-висока заплата, когато ни наемат на нова работа
Canva

Преговарянето за по-висока заплата при нова работа е неудобен, но важен процес, чрез който ще се уверите, че получавате справедливо възнаграждение за уменията и опита си. Днес ще ви представим няколко стъпки, които можете да последвате, ако ви предстои нова работа:

Подготовка и изследване

Проучете пазарната стойност за позицията, за която кандидатствате. Изследвайте какви са обичайните заплати за същата роля в съответната индустрия и регион. Анализирайте своите умения, опит, образование и всички допълнителни качества, които биха могли да допринесат за организацията.

Изчакване на първата оферта

Позволете на работодателя да направи първото предложение за заплата. Това ви дава по-ясна представа за техните очаквания и възможности.

Подготовка на аргументи

Определете ключовите аргументи, които ще използвате по време на преговорите. Включете данни от изследването си за заплатите и акцентирайте върху вашата стойност като потенциален член на екипа.

Започване на преговорите

Заявете своето желание за работата и изразете благодарността си за предложената позиция. Поднесете своите аргументи защо заслужавате по-висока заплата. Опитайте се да се фокусирате върху това, какво можете да допринесете за успеха на организацията.

Сътрудничество и гъвкавост

Бъдете готови за компромиси. Понякога работодателят може да предложи други видове компенсации, като бонуси, допълнителни ваканционни дни или възможности за професионално развитие.

Увереност и професионализъм

Поддържайте уверен и професионален тон по време на преговорите. Бъдете спокойни и подготвени да отговорите на въпроси или да обсъдите възможни алтернативи.

Заключение на преговорите

След като достигнете споразумение, уточнете подробностите около новата ви заплата, начин на плащане, бенефити и други важни аспекти.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay