Как да разрешите проблемите с колегите

Как да разрешите проблемите с колегите

Неправилното общуване, грешките, недоразуменията са неразделна част от живота и това включва и вашия професионален живот. Всички правим грешки и вероятно се случва всеки ден. Винаги можем да се извиним и да продължим живота си, но на работа нещата стоят по различен начин. Ето 5 стъпки, които могат да ви помогнат да се поправите с проблемите с колега.

Бъдете искрени

Ако изказвате съжаление, трябва да изглежда истински и искрено. Трябва наистина да го мислите, когато го казвате. Всички можем да разберем, когато другият не се извинява за действията си искрено. Така вие просто проявявате неуважение и губите доверие у колегата си. Без значение колко малки или големи са били щетите.

Поемете отговорност

Трябва да поемете отговорността да почистите създадената от вас каша. Не се защитавайте, това доказва, че нямате увереност да признаете грешките си.

Разбиране и утвърждаване на чувствата ви

Извинявате се по причина - направили сте нещо нередно и въздействието на това действие е това, което другият чувства. Трябва да потвърдите, признаете и разберете неговата позиция. Това може да е ситуация, в която дори не можете да се поставите на мястото на друг човек. Опитайте се да общувате и да говорите. Признайте грешното си поведение. Това е една голяма стъпка за поправяне на отношенията ви.

Не можете да го избегнете

Не може да не се обръщате към слона в стаята. Трябва някой ден да признаете факта, че сте направили нещо нередно доброволно или неволно и че така сте наранили другия! Защо да избягвате ситуация, когато тя може да бъде разрешена? Ако не сте толкова близки, че веднага да започнете да коментирате ситуацията, то подходете по-внимателно, казвайки: Искам да кажа, че се извинявам. Или пък: Знам, че това е малко неуместно, неудобно, но ви дължа извинение. Искам да кажа, че съжелявам.

Решение

Добре, след като сте се извинили, опитайте се да се опитате взаимно да поправите ситуацията. Помислете за начини заедно. Важно е да измислите как бихте могли да избегнете ситуацията в бъдеще.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay