Как да се мотивирате за работа, когато всъщност Ви се мързелува

И Вие се питате това, нали?

Как да се мотивирате за работа, когато всъщност Ви се мързелува

Повечето хора не обичат да ходят на работа, а дори и тези, които я харесват, също имат дни, в които предпочитат да стоят в леглото, да се излежават и да не правят нищо. Да, обаче, шефът не приема извинения от рода на "Днес не ми е ден и реших да си остана вкъщи." или "Не мога да се концентрирам и ще свърша работата, когато се почувствам готов." Ето защо ние ще Ви дадем съвети как работата да не изглеждат толкова неприятна.

Разкъсайте големите задачи на по-малки такива - Научете се как да вършите нещата постоянно, бавно и систематично. Не се опитвайте да се претоварвате с всичко сами и накуп. Така резултат няма да има!

Не забравяйте да се движите - Ако цял ден, по осем часа, стоите на един стол, то е напълно нормално в един момент да Ви се доспи, затова е хубаво периодично да ставате от стола, да отидете да се разтъпчете да поговорите с колегите.

Фокусирайте се върху една задача! - Не сте Наполеон, няма как да правите сто неща наведнъж! По този начин ставате още по-неконцентрирани и неефективни. Фокусирайте се върху една задача.

Отделете си време, в което правите нещо само за забавление. Така ще се разсеете и ще се мотивирате. Правете го като награда след като сте изпълнили някоя задача.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти