Как да се справите с агресивен шеф

Как да се справите с агресивен шеф

Шефовете могат да бъдат плашещи, груби и могат да направят живота ви ад, ако искат. Понякога е непрофесионално, но трябва да сте в добри отношения с тях, така че какво правите? Ето 5 съвета как да се справите с ядосан и агресивен шеф.

Покажете, че слушате

Трудно е, когато шефът ви крещи и е доста изкушаващо да се защитите и да отмъстите, но трябва да останете на място и да му покажете, че слушате с езика на тялото си и изражението на лицето си.

Признание

Слушането е едно, но трябва да признаете факта, че сте чули какво е казал и да потвърдите чувствата му. Това ще го насърчи да ви даде обратна връзка, която помага на всеки човек да расте, вместо да всява страх във вас.

Повторете правилните думи

Като следваща стъпка повторете казаното със спокоен тон, но не използвайте едни и същи думи. Това е просто начин да кажете, че сте слушали и насочвате разговора в по-лека и положителна посока. Не повтаряйте и не използвайте отрицателни думи.

Извинявай

Случва се често някои шефове да ви крещят без причина, но не трябва да го приемате присърце. За да успокоите ситуацията, извинете се. Ако сте сгрешили, това работи. Ако не, тогава също работи, тъй като всичко, което очакват за вас, е тази дума. По-късно с примери потвърждавате делото си и доказвате, че скандалът е бил ненужен от тяхна страна.

Попитайте

След като се успокоят нервите, поговорете с шефа си и попитайте как можете да работите върху отношенията си и как да поправите нещата. Ако той не предлага нищо, вие давате най-добре разбраните от вас решения.

Отстоявайте себе си

Ако шефът ви избухва постоянно, мъмренето му ежедневно преминава границата, трябва да говорите директно. Няма нищо лошо в това да отстояваш себе си, стига да знаеш, че не си виновен. Но винаги трябва да има достатъчно доказателства.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay