Клатим си краката

Как да намалим умората в офиса

Работата в офис, дългото стоене на един и същи стол, макар снабден с всички възможни удобства (за масажор е твърде дръзко да си мечтаем), взирането в монитора ни карат да се чувстваме като скърцащо дюшеме. Болки в гърба, врата, ставите. Не, това не е реклама на гел-болкостоп-нещо-си. Нарича се осемчасов работен ден, в който най-голямото физическо натоварване е кликането с левия бутон на мишката.

Наскоро обаче четохме за изследване, което предлага решение за старческите оплаквания на млади години. А именно клатенето на краката, небрежно опнати върху бюрото. Мечтата на всеки служител!

Подобно поведение едва ли ще се хареса на шефовете, но оказва се е ефективна стратегия за облекчаване на мускулното напрежение.

Ако все пак не ви се иска да привличате вниманието на висшестоящите или да превърнете обратната страна на красивите си обувки в пейзаж пред погледа на колегата по бюро, винаги можете да направите няколко бързи приклякания във времето за почивка. Упражнения, отнемащи по-малко от минута, но за сметка на това добри за кръвообращението и тонуса.

Също така често сменяйте позата на седеж. Ляв крак върху десен. Десен върху ляв. Двата свити в колената от едната страна, после от другата.

Ако имате да обсъждате някоя идея с колегите, най-добре станете и говорете прави. Разхождайте се около тях. Така и самият контакт със слушащите се подобрява.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.1
ivanka lalova 18.11.2011|16:25
Освен че се чувствам тотално схваната, започва да ме боли и дясната ръка, с която държа мишката. Да не говорим колко са изморени очите ми вечер след дългото взиране в монитора. Чувала съм, че за да не ни се схващат краката, столът трябва да бъде така нагласен, че те да застават на ъгъл 90 градуса.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти