При сервитьорка с фобия от домати не си поръчвайте салата

Сервитьорка с фобия от домати


Сервитьорката Калей Баркър може би е добре да помисли за смяна на работата си. Причината е, че има фобия от домати, а професията ѝ често я среща с тях, пише сайтът metro.co.uk.

 

Само при зърването на домат, Баркър е в състояние да избяга, което определено е проблем, когато някой клиент си поръча салата. "Ако има домат в чинията ми, изобщо не бих могла да я доближа, дори не мога да я гледам", казва 22-годишното момиче от Саутхемптън.

 

"Веднъж един приятел на шега напълни джобовете ми с домати. Те се размазаха вътре, а аз се скъсах да рева. В друга случка, шефката ми каза да си затворя очите, защото имала подарък за мен. После постави в ръката ми един домат. Избягах от ресторанта моментално и цял ден не можах да се върна на работа."

 

Страхът на Баркър от домати, наречен фобия Ликоперсикоа, не се проявява при наличието на кетчуп. Даже напротив, Калей много го обича, но това може би по-скоро се дължи на факта, че в кетчупа процентът на истински домати е нищожно малък.

 

Психологът Питър Хайлард от 25 години се занимава с човешките фобии, но за първи път се сблъсква с проблем като на Калей. "Ако трябва да бъда честен, мисля, че това е доста странно", признал той.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти