Уволнението е просто стъпка към нов живот

Жена без работа

Дори да са ви уволнили наскоро, не трябва да изпадате в дупка – състоянието, при което нямате желание за абсолютно нищо. Опитайте се да видите чашата наполовина пълна, и останете активни и продуктивни.

 

На първо място, това ще повлияе на автобиографията ви. Ако уволнението ви е последвано от редица курсове, семинари или обществена дейност, това ще бъде красноречиво са следващия ви потенциален работодател – вие сте работливи и не обичате да се оставяте на течението.

 

Още повече, заетостта ви, била тя и непълна, със сигурност ще се отрази на вашето психическо, емоционално, а защо не и финансово благосъстояние. Използвайте контактите си от професионалната ви сфера, за да намерите работа на свободна практика, или пък превърнете своето хоби в бизнес. Може да участвате доброволно в събития на организации, които подкрепяте. И изобщо, ваше е цялото време на света – използвайте го!

 

Ако пък някога сте се замисляли да смените попрището, сега е времето да го направите. Възползвайте се от възможността да получите по-висока квалификационна степен. В случай, че работната ви сфера е свързана с технологиите, се запишете на курс, който ще ви държи в течение със случващото се на пазара. Всички дейности, които биха ви помогнали да развиете нови умения и компетенции, са добре дошли за вашата автобиография.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти