5 задължителни качества на добрия шеф

Има и такива!

В съзнанието на българина фигурата на шефа не се свързва с особено добри асоциации и не предизвикава приятни чувства в нас. Въпреки това има хора, които са разбрали, че,  крещейки и тероризирайки служителите си, няма да постигнат нищо, освен да не ги харесват много и в един момент да ги напуснат. Затова, Слава Богу, има и добри и коректни шефове. Ето и по какво ще познаете брилянтния шеф.

Той познава служителите си! - Това не означава да знае само имената им. Не, добрият лидер знае способностите, уменията на служителите си и знае кой би се справил по-добре с дадена задача и кой с друга. Също както един баща се интересува от всеки член на семейството си и дава задачи според силите и възможностите, така и шефът трябва да прави същото.

Комуникацията е ключът! - Добрият шеф се интересува как се чувстват служителите му и винаги поддържа обратна връзка с тях. Той винаги гледа да е информиран за това какво се случва в екипа, защото той знае, че това е важно.

Умее да казва, че е сгрешил - Истински добрият шеф винаги ще съумее да се извини, че негова е вината за дадено нещо. Знаете, че има смехотворни правилници на шефа, в които пише, че шефът винаги е прав! Е добрият шеф не е!

Има чувство за хумор - За да върви добре работният процес, няма как да се мине без хумор. Добрият шеф не е сухар и знае как да ви предразположи за работа с някоя и друга шега.

Вярва във възможностите на служителите си! - Той ги подкрепя и знае, че ще се справят, защото са професионалисти в тяхната област. Той винаги повтаря, че е сигурен, че знаят какво правят.

А Вашият шеф такъв ли е?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Две блондинки си говорят: -Муцка, винаги изглеждаш много добре. Стегната. Стройна. Как го правиш - попитала едната блондинка? -Занимавам се с народни танци. -Ау-у, колко интересно! И какви танци...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти