8 професии, които ни карат да се чувстваме щастливи

Когато работата ни харесва, сме по-щастливи и доволни

Какво прави един човек щастлив? На този въпрос може да получите най-различни отговори. Що се отнася до работата, често обаче оставаме неудоволетворени.

По-голям процент от хората не харесват професията си и биха се преориентирали към намирането на нова. Затова сайтът geniusbeauty.com решава да помогне на читателите си, като им покаже кои са професиите, които според тях ни правят най-щастливи.

Асистент

8 професии, които ни карат да се чувстваме щастливиThinkstock/Guliver

Когато чуете тази дума, най-вероятно си представяте човек, завършил страхотна специалност, но озовал се на работа при тираничен шеф, чийто прищeвки трябва да задоволява. Да, във филмът "Дяволът носи Прада” е точно така, но всъщност това не е никак лоша работа и много хора биха я започнали.

Водопроводчик

8 професии, които ни карат да се чувстваме щастливиThinkstock/Guliver

Според много хора това е тежка и мръсна работа. Едва ли обаче е по-натоварваща от ежедневните взаимоотношенията с колегите и шефа в офиса. Водопроводчиците сами определят правилата и не се отчитат на никого. 

Учен

8 професии, които ни карат да се чувстваме щастливиThinkstock / Guliver

Едно от нещата, които обединяват всички професии в този списък, е любовта към работата. Именно тя ни прави щастливи. Учените са хора, които отделят години наред над изучаването на определен процес, явление или разработка точно защото обичат професията си. Въпреки че често проектите им са финансирани от правителството, което понякога ги прекратява, и не взимат големи заплати, те са много търсени.

Лекар

8 професии, които ни карат да се чувстваме щастливиThinkstock/Guliver

Това е една от най-важните професии в едно общество и то още от дълбока древност. Да си лекар е изморително и напрягащо, но и изключително удоволетворяващо. Това е професията, която може да те накара да се чувстваш горд и пълноценен, тъй като помагаш на хората и спасяваш човешки животи.

Маркетинг или ПР мениджър

8 професии, които ни карат да се чувстваме щастливиThinkstock/Guliver

Да си мениджър в среди като тези на публичната комуникация и маркетинга, те принуждава постоянно да даваш максимума от себе си и да се опитваш да вирееш в наистина напрегната среда. За някои този динамичен начин на живот може да изглежда като ад, но за хората, които обичат да бъдат на гребена на вълната, показвайки своята креативност, си е истински рай.

Учител

8 професии, които ни карат да се чувстваме щастливиThinkstock / Guliver

Учителите взимат малки заплати, а изпълняват невероятно количество работа. Натоварването наистина е ужасно, имайки предвид, че всеки ден трябва да укротяват и учат най-малко двадесет деца. Въпреки всичко това, учителската професия е една от най-щастливите професии на планетата.

Хората, заели се с тази работа, имат възможността да предадат собствените си знания и да помогнат за възпитанието на много деца. Какво по-хубаво от това да даваш пример на младото поколение? За учителите това е най-голямото щастие.

Фризьор

8 професии, които ни карат да се чувстваме щастливиThinkstock/Guliver

Хората, които се грижат за добрия вид на косите ни, наистина се наслаждават на работата си. Освен че обичат да се занимават с различни прически, те успяват да изразят себе си чрез професията. Печелят добри пари, създават нови приятелства и могат да видят свършената работа на момента. А това е важно за тяхното самочувствие и самооценка.

Градинар
Малко вероятно е да видите ядосан или нещастен градинар. Според сайта това е една от най-щастливите професии. Какво по-хубаво от това да си заобиколен от цветя, които обожаваш, а и да имаш възможността да сътворяваш най-различни красоти със собствените си ръце?

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти