Кекс с тайна съставка

Една вкусна и лесна рецепта за какаов кекс

Кекс с тайна съставка

Jenite сме верни почитателки на сладкото. Затова и обичаме да ви предлагаме рецепти на десерти, които можете да приготвите у дома. Ще ви разкажем за един кекс, чиято тайна съставка е фантата портокал. Тя помага тестото да набухне и "размества пластовете”.

Необходими продукти
4 яйца

1 чаша захар
½ чаша олио
2 ½ брашно
100 масло
1 чаша фанта
1 бакпулвер
2 с.л. какао
1 ванилия

Начин на приготвяне

За тази доза ще ви трябва голяма форма за кекс. Ако нямате такава, намалете пропорциите наполовина. Мярката на чашата, спомената в необходимите продукти, е 200 мл.

Разбийте в дълбок съд с миксера яйцата, захарта и олиото. След това започнете да добавяте фантата и брашното. Направете това бавно, за да избегнете появата на буци. Добавете в сместа бакпулвера и ванилията, както и разтопеното масло. То ще направи кекса ви по-мек и ще го предпази от изсъхване.

Намазнете формата и поръсете с малко брашно, за да не залепне сладкишът. Излейте сместа до половината. В остатъка сипете какаото и размесете. След това добавете и него във формата. Печете на 180 градуса, 50 минути.

Кексът става "шарен”. Различните пластове от сместа се размесват и "избухват” заради фантата. Този десерт е много вкусен и изглежда интересно.

Ако тази рецепта ви е харесала, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

373 7
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Milena Irshad 18.02.2013|21:35
Защо има толкова много мазнина?!
12
tatqna ivancheva 16.11.2012|14:37
Допада ми рецептата!Ще го направя така да видя дали ще се надуе,че постоянно нещо не ми се получава като правя кекс!
11
Мони Бонбони 15.11.2012|19:28
Много добре ми звучи, само не сте споменали с какво сте го залелеи и дали може да се лсожат вътре примерно стафиди и други ядки и парченца шоколад.
10
Steli Kamenova 15.11.2012|16:22
Много интересно звучи, бих искала да го пробвам :((( но се оказа, че фурната ми не пече от долу и ще се наложи да отложа готвенето на този етап.
9
nina stanislavova 15.11.2012|16:14
каква вкусотия , ама няма да мога да я направят , не ми вървят кексовете :)
8
Mukka Dess 15.11.2012|15:05
За първи път срещам рецепта за кекс с безалкохолно. До сега бях правила единствено баница с газирана вода.
7
viktoriq doncheva 15.11.2012|14:27
Аз така го правя,но само за фантата не бях чувала,а слагам малко топла вода в чашата олио!Но и така ще пробвам!
6
Nikola Kolev 15.11.2012|14:01
Мале колко много ми се дояде кекс!!!
5
Slunceto Gree 15.11.2012|12:35
хахахха! ееее! развенча тайната им!
4
Gotinoto Choki 15.11.2012|12:32
А и е лесен за приготвяне и не са нужни много продукти!
3
Silvi Milenova 15.11.2012|11:50
Няма тайна съставка! Просто вместо Лимонада сте сложили фанта! чудо голямо!
2
Epifani Gancia 15.11.2012|11:46
Отдавна не съм правила кекс, но този звучи добре и може би ще го пробвам още тази вечер.
1
Vanesa Apostolova 15.11.2012|11:32
Звучи ми като кекса на баба!
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти