Любимите герои от „Маргаритка“ оживяват и на хартия!

Популярният детски музикален проект стартира заедно с изд. „Сиела“ нова инициатива, посветена на най-важните „Полезни навици“

Любимите герои от „Маргаритка“ оживяват и на хартия!
Ciela

От 2016 г. досега сутрините на хиляди български деца започват с гласовете на най-популярните звезди на нашето време в песничките на "Маргаритка". А с песен дори научаването на елементарни навици се превръща в забавна игра!

От 20 май любимите герои оживяват и на хартия с първите книжки от поредицата на "Маргаритка" за полезните навици – "Маргаритка и чистите ръце" и "Маргаритка и вкусната храна" (издателство "Сиела").

Любимите герои от „Маргаритка“ оживяват и на хартия!Ciela

Любимите герои от „Маргаритка“ оживяват и на хартия!Ciela

В тези книжки на пръв поглед досадни за децата занимания като миенето на ръцете и храненето превръщат в незабравими и вълнуващи приключения. С Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето по забавен начин и през вълшебни приказни истории най-малките научават по-лесно елементарните навици и как да бъдат учтиви и отговорни към себе си и другите.

Забавните и съобразени с детското мислене текстове са дело на Илия Деведжиев, а цветните и шарени илюстрации от Веселка Велинова показват нагледно как всеки малък читател може да се превърне в истински герой, който познава най-важните правила.

Любимите герои от „Маргаритка“ оживяват и на хартия!Ciela

И двамата автори са част от екипа на "Маргаритка" от самото създаване на проекта, а издаването на поредицата е естествено следствие на реализираните през 2019 г. видеа и музикален албум "Полезни навици”. Чрез игри и забавни предизвикателства Виктория Великова (Вики от "Мастило"), Яна Липованска и екипът на проекта продължават мисията за създаване на качествено, изцяло авторско българско съдържание с образователен характер за най-малките деца.

В следващите книжки любимите рисувани герои ще разкажат и за подреждането на стаята, съня и миенето на зъбите!

"Маргаритка и чистите ръце" и "Маргаритка и вкусната храна" дават началото на  вълшебно приключение и ще ви убедят, че уроците могат да бъдат огромно забавление!

  "Предизвикателството да създаваме изцяло нови авторски произведения за деца е вълнуващ и забавен процес, но носи и голям риск и отговорност.

Виктория Величкова (Вики от "Мастило") и Яна Липованска, създателите на проект "Маргаритка"

Любимите герои от „Маргаритка“ оживяват и на хартия!Ciela

"Маргаритка” се превръща в спасител на много родители още през 2016 г., когато на пазара се появява първият албум с нови аранжименти на някои от най-популярните български детски песнички. След впечатляващия успех, създателите на проекта Виктория Величкова (Вики от "Мастило") и Яна Липованска, издадоха още един албум през 2018 г, а миналата година предприеха огромна крачка напред със създаването на изцяло авторски музикален албум, посветен на по-лесното усвояване на полезни навици.

Песничките от албума звучат с гласовете на Поли Генова, Влади Ампов - Графа, Белослава, Михаела Филева, Орлин Павлов, Вики от Мастило, Вензи, Дичо, Йоанна Драгнева и децата от Voice Academy и вокална група "Шоколадче”.

Избрани части от всички музикални произведения от диска участват и във видео поредицата"Полезни Навици”, реализирана в партньорство с националната инициатива "Приказки без край”. Видеата от поредицата могат бъдат открити в канала на "Маргаритка” в YouTube

Успешната работа за проект "Маргаритка” печели на Вики и Яна  номинация в конкурса на Grazia Bulgaria "Жена на Годината” 2019 в категория "Послание във времето”, а двете не спират усилената си работа и до днес.

Повече за проекта може да откриете на www.margaritka.bg.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти