Ретинол сандвич: Нова техника в борбата със стареенето на кожата

Ретинол сандвич: Нова техника в борбата със стареенето на кожата

Ретинолът е един от най-добрите продукти, които можете да добавите към режима си за грижа за кожата. Този свещен граал е одобрен от стотици проучваня и научни статии от научни статии, които подкрепят неговата ефикасност. Дори казват, че ретинолът е способен да предотврати стареенето.

Според специалистите, ретинолът е една от най-добре проучените съставки за локална грижа за кожата. Те го определят като чудотворна съставка, защото предлага решения за различни кожни проблеми от изчистване на акне, намаляване на хиперпигментацията и изравняване на тена на кожата до изглаждане на грубата текстура, намаляване на появата на пори, стегната кожа и видимо намаляване на бръчките.

Но къде е уловката? Ретинолът може сериозно да раздразни кожата, което никак не е за подценяване. Въпреки че са временни, честите нежелани реакции включват зачервяване, чувствителност, сухота и лющене. Може дори да причини поява на пъпки. Тези нежелани реакции продължават от няколко седмици до няколко месеца. 

Оказва се, че можете да намалите интензивността на тази временна реакция, като използвате техника за грижа за кожата, наречена ретинол сандвич. Продължете да четете, за да научите какво включва тя:

Какво е ретинол сандвич? Методът представлява нанасяне на овлажнител преди и след нанасяне на ретинол. Това помага да се намали силата на ретинола, като същевременно гарантира, че осигурявате на кожата си достатъчно влага, което от своя страна поддържа кожната бариера здрава.

Ретинол сандвич: Нова техника в борбата със стареенето на кожата

Чрез намаляване на ефикасността позволявате на кожата си бавно да свикне с ретинола. Но техниката е по-скоро за улеснение, отколкото за дългосрочно практикуване. Тук е важно постепенно да запознаете кожата си със съставката и с течение на времето да увеличите употребата, за да се насладите на предимствата на ретинола в борбата му против стареене.

Как се прави?

Ключът е да се уверите, че използвате правилните продукти. 

1. Използвайте нежен почистващ продукт 

Почистете кожата си както обикновено, като използвате нежен, неексфолиращ почистващ продукт, който не съдържа никакви активни вещества, като AHA или BHA. Внимателно подсушете – не търкайте. 

2. Нанесете овлажняващ крем без мазнини 

Нанесете тънък слой овлажняващ крем върху прясно почистената кожа. За да сведете до минимум някои от страничните ефекти и да получите по-добри резултати, опитайте се да използвате овлажнител, който не е на маслена основа и го оставете да попие след първото нанасяне, преди да нанесете ретинола. Овлажнителят също не трябва да съдържа активни съставки. 

3. Нанесете ретинол 

След около 30 секунди нанесете тънък слой висококачествен ретинол върху овлажнителя. Избягвайте чувствителните зони на лицето - около ноздрите, ъглите на устата и деликатната зона около очите."

4. Нанесете овлажнител отново

Изчакайте още 30 секунди, след което нанесете отново друг слой овлажнител отгоре. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay