Кой трябва да плати моминското/ергенското парти?

Кой трябва да плати моминското/ергенското парти?
unsplash

Поканени сте да бъдете шаферка на една от най-близките си приятелки и знаете какво означава това: моминско парти. Това е най-забавното и приятно задължение на шаферките, но и най-големият разход. Дори ако няма да организирате пътуване извън града (тоест ще спестите разходи от път, хотел и т.н.), организирането на моминско парти е доста скъпо- трябва да запазите заведение или друго място (където ще бъде партито), трябва да купите декорации, различни аксесоари и т.н. И така, кой трябва да плати сметката на моминското/ ергенското парти? Ето какво мислят експертите:

Обикновено, единственият човек, който не плаща за партито е булката/младоженеца. Често разходите около партито, включително сметката, понякога роклята на бъдещата булка, както и грим и прическа, в някои случаи, се разделят между гостите на партито. Разбира се, има всякакви случаи- понякога булката покрива разходите по партито. 

Когато става дума за моминско парти, което включва пътуване, в повечето случаи и булката взима участие в плащането, тъй като разходите са доста по-големи, особено ако дестинацията е по-екзотична. 

Ако вие сте една от организаторките на моминското парти, трябва да съобразите някои неща. Консултирайте се с всички останали относно всяко решение, което взимате, тъй като е редно всеки да знае приблизително колко пари ще му бъдат необходими за моминското парти. Не купувайте прекалено скъпи неща на своя глава, тъй като не е честно спрямо останалите гости. 

Най-добрият вариант е предварително да уточните бюджет, за да можете да се ръководите от този бюджет, когато избирате мястото, украсата и всичко останало. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти