Дали да обуете краката си в пластмаса през лятото

Краката в пластмаса

Те са като желирани. И по мое време бяха прозрачни, с розови и лилави надписи, даже се "закопчаваха" с лепенки, май. Имах едни, но си ги носих доста дълго време. Гумено-пластмасовите сандали се завръщат. Тук и сега.

 

Има ги в дизайнерските колекции, както и в евтините магазини за обувки. Могат да бъдат намерени на повече от достъпна цена, но притежателят им трябва да е истински експериментатор.

 

От големите модни къщи приемат създаването на подобен аксесоар по-скоро за забавно начинание, отколкото за основна движеща сила на техния бизнес. Moschino например концентрира само част от ресурса си, за да създаде нова колекция от пластмасови балерински пантофки. Сигурно сте забелязали подобие на тези странни обувки и на някоя витрина в София.

 

Модерните наследници на моите гумени сандали обаче изглеждат ужасно неудобни. Истината е, че все още никоя от нас не се е осмелила да си напъха крака в тази непропускаща въздух материя. С плоска, хлъзгава подметка и без закопчалки.

 

Обувките са леки и се рециклират – тоест все пак имат своите положителни качества. Материалът, от който са направени, пък обуславя широкия спектър от цветове, в които се предлагат пластмасовите пантофки.

 

Все пак предпочитаме да заложим на нещо малко по-удобно, като например класическите ниски пантофки или ръчно изработените еспадрили.

 

18 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.1
V D 18.05.2011|11:41
Подобни обувки не бих обула на краката си. Може и да са удобни, но в никакъв случай не бих си го причинила, да ми се потят краката с тях. Никак не съм им фен на тези гумено-пластмасови сандали!
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти