Дженифър Анистън са кълне в пептидните инжекции: Какво представляват те?

Дженифър Анистън са кълне в пептидните инжекции: Какво представляват те?
Canva

Преди няколко седмици Дженифър Анистън направи две големи признания в интервюто си за "Wall Street Journal". Първото е, че веднъж е опитала процедура за лице със сперма от сьомга, макар да признава, че не е сигурна дали е помогнала на кожата ѝ. Тогава тя сподели тайната си против стареене, в която всъщност се кълне, наричайки пептидните инжекции "бъдещето" на грижата за кожата.

Какво точно представлява пептидната терапия? Вместо да се прилага локално върху кожата, това лечение се прилага чрез спринцовка, което означава, че трябва да посетите лекар или обучен естетик, за да го получите.

Пептидната терапия далеч надхвърля целите на красотата. "Терапевтичните пептиди представляват отделна категория фармацевтични агенти, характеризиращи се с прецизното им подреждане на аминокиселини", казва д-р Хенри. "Изследването на терапевтичните пептиди произхожда от изследвания на естествени човешки хормони като инсулин, окситоцин, вазопресин и гонадотропин-освобождаващ хормон." Първият търговски терапевтичен пептид, създаден, беше инсулинът, добавя тя.

От създаването си в началото на 1900 г. пептидната терапия е претърпяла много подобрения. Съвременната пептидна терапия, включително използването на пептидни инжекции, представлява авангарден подход, използван както в медицинските, така и в естетичните дисциплини.

Терапията като категория включва повече от инжекции като може да се прилага чрез перорални добавки, локални кремове, супозитории, интравенозна терапия, инжекция и интраназално.

Как действат пептидните инжекции?

Пептидната терапия използва внимателно подбрани пептиди, за да осигури различни ползи. Те се синтезират в лабораторни условия за постигане на конкретни желани ефекти. След това тези пептиди се въвеждат в пациенти чрез инжектиране, процедура, която обикновено се провежда от обучени медицински специалисти, за да се гарантира прецизност и ефективност.

Според специалисти, пептидите са най-ефективни, когато се инжектират директно в подкожната мазнина. Оттам те упражняват своя ефект върху хормоните, ензимите и органите. Синтетичният пептид използва естествените механизми на тялото, взаимодейства със специфични клетъчни рецептори и задейства различни клетъчни реакции.

Самото лечение е сравнително бързо и лесно - точно като обикновена ваксина. Първо, специалистът ще изтегли правилното количество единици с инсулинова спринцовка. След това ще натрие корема ви с тампон със спирт, за да дезинфекцира зоната. Накрая той ще инжектира пептида. Друго често срещано място за инжектиране е вътрешната част на бедрото.

Подобно на ботокса и филъра, това не е еднократно решение. Честотата на лечението варира в зависимост от конкретния използван пептид и очакваните резултати. За пациенти, фокусирани върху ползите против стареене, се препоръчват два цикъла годишно, всеки с продължителност от два до три месеца, казва д-р Полвин. Това се разделя на едно третиране на месец за този период.

Какви са ползите?

Както споменахме по-рано, има различни видове синтетични пептиди, предлагащи различни предимства като повишено производство на колаген, ускорено възстановяване на тъканите и стимулиране на растежни фактори. Когато пептидната инжекция стимулира производството на колаген, това може да помогне за подобряване на жизнеността на кожата ви, подобряване на текстурата, стегнатостта и появата на бръчки.

Някои пептиди ускоряват зарастването на рани и регенерацията на тъканите, като се оказват полезни при справяне с белези и цялостно благосъстояние на кожата. Има и пептиди, които могат да се използват за лечение на косопад чрез активиране на фоликулите. Освен красотата, някои пептиди предлагат ползи като развитие на мускулите и управление на теглото. Ozempic е вид пептид, който работи по този начин и напоследък е много популярен.

Кой може да се подложи на процедурата?

Подходящите кандидати за пептидни инжекции са хора, които търсят неинвазивни и естествени решения за противодействие на ефектите от стареенето. Въпреки че оптималната възраст за започване на пептидната терапия може да варира, тя обикновено попада в края на 20-те до началото на 30-те години, като служи като превантивен подход. Но това не означава, че не е от полза за всеки по-възрастен, тъй като Анистън е на 50 години.

Докато пептидите като цяло са безопасни за повечето хора, тези с тежки сърдечни проблеми, активно кървене и рак, които се лекуват, не трябва да приемат пептидна терапия

Странични ефекти

Потенциалните странични ефекти обикновено са преходни и леки, включително локализирано зачервяване, подуване, синини и временен дискомфорт на мястото на инжектиране. Ако пептидът е твърде силен или взаимодейства с други лекарства, един от най-големите рискове е гаденето и умората.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay