Как да се грижите за косата си, за да бъде гладка като коприна

Как да се грижите за косата си, за да бъде гладка като коприна
pixabay

Възможно ли е да направите косата си копринена и блестяща като в рекламите? Целта определено е постижима, ако включите някои прости процедури във вашата ежедневна рутинна грижа за косата.

Събрахме най-ефективните методи за тези, които мечтаят да имат не само права, но и силна и лъскава коса.

1. Изхвърлете хавлията 

Препоръчително е да не разресвате косата си веднага след измиване, защото тя ще се накъса и когато изсъхне ще стане "пухкава". Същото се случва, когато използваме хавлия за подсушаване на косата. Затова е по-добре да използвате тъкан, която също абсорбира влагата, но е по-гладка. Един добър вариант е памучна тениска. 

2. Използвайте правилните продукти за грижа за косата

Балсамът за коса затваря и заглажда косъма, докато маската подхранва косата. Можете да получите още по-добри резултати, ако обърнете внимание на състава на тези продукти. 

Използвайте следните масла, за да направите косата гладка:

масло от жожоба (възстановява повредената структура на косата);

кокосово масло (овлажнява, дава блясък);

иланг-иланг масло (има изглаждащ ефект);

масло от розмарин (овлажнява, подпомага растежа на косата);

масло от броколи (натурален силикон);

арганово масло (дава блясък);

масло от ший (дава блясък, защитава от ултравиолетовите лъчи);

масло от репей (възстановява повредената структура на косата, ускорява растежа на косата, предотвратява сухотата на скалпа).

Преди да използвате масло, уверете се, че нямате алергична реакция към него (тествайте го в сгъвката на лакътя), за да не увредите кожата на главата си.

Изглаждащият серум, който трябва да се приложи върху влажна коса, може да бъде допълнителен полезен продукт.

Важно е да предотвратите свикването на косата към продуктите, които използвате, в противен случай значително ще намалее ефекта им. Това се случва в рамките на около 2 седмици, когато се използват през ден. Това, което можете да направите, за да предотвратите това, е да купите 2 различни комплекта и да ги използвате алтернативно.

3. Разресвайте косата си преди лягане, с етерични масла

Ако се прави редовно, тази проста и приятна процедура може значително да подобри начина, по който изглежда вашата коса. Нанесете малко количество масло върху гребена и разресвайте косата си за няколко минути.
Обърнете внимание на вашия вид коса - една капка масло ще бъде достатъчно за мазна коса, докато 3 капки масло може да се използват за суха коса.
Масла