Как да се грижите за ноктите си сами, без да се налага да посещавате маникюрист

Как да се грижите за ноктите си сами, без да се налага да посещавате маникюрист
Pexels

Счупени ъгълчета на ноктите, сухи кожички, обелен лак- всичко това може да бъде забравено. Ходенето на маникюр в салон за красота е занимание, което отнема време и пари. И не винаги гарантира добър резултат. Поради тази причина можете да опитате да поддържате маникюра си сами, вкъщи, и това да бъде много по-забавно занимание. 

Ще ви дадем прости, но ефективни съвети за това как да се грижите за ноктите си:

1. Пилете ноктите си в една посока

Важно е да подготвите ноктите си преди да ги лакирате. Правилното пилене на ноктите е ключът към здравите нокти, които не се чупят. Правилният начин на пилене е следния: започвайте от краищата към центъра и движете пилата само в една посока. По този начин няма да навредите на нокътната плочка и ноктите ви няма да се чупят. 

2. Нанесете 2 слоя основа

Няма нищо по-лошо от това да си направите красив лак и той да се обели на следващия ден. Ето един начин да предотвратите това: нанасяйте 2 слоя основа. С първия слой покрийте само долната част на нокътя, а с втория- целия нокът. 

3. Използвайте вазелин, за да избегнете размазването на лака

Когато се лакираме, често лакът се разлива по кожичките и това е много досадно. За да избегнете този момент, нанесете вазелин върху кожичките с помощта на клечка за уши. Ако все пак лакът се разтече, ще го изтриете много по-лесно. 

4. Започнете да лакирате нокътя от средата 

Първо нанесете лак в средата на нокътя. Ако се разтече, няма да изцапа кожичките ви, а ще се разнесе по нокътя. Хитро, нали?!

5. Нанесете топ лак

И накрая, време е за топ лак. Можете да пропуснете тази стъпка, ако искате, но без нея вашият маникюр няма да издържи особено дълго. По принцип топ лакът се използва за защита на лака и придава на ноктите лъскав завършек.

6. Изсушете лака със студена вода

Изчакването на маникюра да изсъхне е най-досадната част от лакирането. За да забързате този процес, можете да потопите  ноктите си в студена вода. 

7. Почистване на кожичките с топла вода

Ако при лакирането сте изцапали кожичките си с лак, всичко, което трябва да направите, е да изчакате лакът да изсъхне и да сложите ръцете си под топла вода. Измийте ръцете си и излишният лак ще падне.

8. Използвайте фолио за премахване на лака

Ако сте се лакирали с лак за нокти, който не можете да изтриете с памучен тампон и лакочистител, свалете лака по същия начин, по който сваляте гел лак- с фолио. 

9. Използвайте паста за зъби, за да се отървете от петната

Ако след като изтриете лака, по ноктите останат петна, използвайте четка и паста за зъби, за да ги премахнете. Можете да използвате този метод и за почистване на изцапани с лак кожички. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Приятелството след любовта би ме унижило. Настаняването на една силна страст в малко симпатично...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти