Наздраве с чаша бира

Бирени факти

Наздраве с чаша бира
Suto Norbert | Dreamstime.com

Стара колкото света, бирата е една от най-често предпочитаните напитки, и за мъжете, и за жените. И в това няма нищо лошо, защото всъщност тя може да ни носи ползи. Естествено, само когато я приемаме в умерени количества.

 

Най-силното доказателство е, че всеки вид алкохол може да повиши нивата на добрия холестерол в кръвта и да понижи риска от сърдечен удар с цели 30 процента. Това са твърдения на Ерик Рим, изследовател в Харвард.

 

Според него има доказателства, че алкохолът може да помогне в увеличаването на инсулиновата чувствителност, както и да снижи риска от диабет. И напълно логично - любимата бира влиза в списъка с тези полезни напитки. Заради съдържанието на голямо количество течности, може да се намали риска от рак на пикочния мехур и бъбречни камъни.

 

Бирата се произвежда от преваряването и ферментацията на нишесте, получено главно от зърнени култури - най-вече малцов ечемик. В съдържанието ѝ попадат въхлехидрати, малко количества витамин Б и калий. Това просто информативно – не ти препоръчваме да приемаш дневната си доза витамини от този източник.

 

А сега малко и за ценната бирена мая. Позната като богат източник на магнезий, селен, калий, фосфор и витамин Б. Счита се, че е много добър избор за хранителна добавка. Внася допълнително умерени до високи дози макроелементи и микроелементи в човешкия организъм. Съдейства за укрепване на имунната система, действа благоприятно на косата и помага на кожата да засияе.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.1
Mariya Kiryanova 05.04.2012|19:08
Бирата ми е лятна слабост ! Дано не се яви някога причина, заради която трябва да я разлюбвам:)))
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти