Трябва ли да миете косата си преди да посетите фризьор?

Трябва ли да миете косата си преди да посетите фризьор?
Pexels

Подстригването трябва да бъде релаксиращо и приятно изживяване, но понякога непознаването на правилния етикет в салона може да попречи на това. Ако сте се чудили "Трябва ли да измия косата си преди прическа?" или "Какъв бакшиш се дава на фризьорите?" — повярвайте ни, не сте единствените.

Дори и да нямате предстояща среща в салона в календара, поддържането на косата ви чиста е важно поради много причини, но това не означава, че трябва да се чувствате неудобно, ако сте имали особено напрегната седмица и не сте имали време за да измиете косата си тази сутрин.

Научете отговорите на някои от най-често срещаните въпроси, като: Трябва ли да си измия косата преди прическа? Ами преди боядисване или оформяне? 

Трябва ли да миете косата си преди подстрижка?

Да миете или да не миете косата си се свежда до вида на подстрижката, която правите. Ако получавате сухо подстригване, добре е да отидете в салона с прясно измита коса. 

Един добър начин да разберете дали е необходимо сухо подстригване е като погледнете типа прическа, която ще направите. Ако това е просто леко подстригване, корекция на бретон или искате да добавите малко слоеве (но не много дължина), вашият фризьор вероятно ще направи сухо подстригване. Тази техника също е по-често срещана при права коса. 

Ако обикновено се подстригвате, докато косата ви е мокра - което е най-често срещаният метод - това е различна история. Повечето фризьори предпочитат  да измият косата ви преди подстригване, тъй като повечето предпочитат да подстригват косата мокра, а не суха. Мокрото подстригване е задължително, ако имате къдрици или искате да се отреже голяма дължина. В този случай не е необходимо да миете косата си, тъй като фризьорът така или иначе ще я измие. 

Ако посещавате нов салон и не сте сигурни дали ще ви направят сухо или мокро подстригване, винаги можете да се обадите предварително и да попитате.

Трябва ли да миете косата преди боядисване?

Малко по-различно е, ако отивате в салона за боядисване на коса, а не за подстрижка. Косата ви трябва да бъде чиста и суха за това. Когато се появите за нанасяне на боя, уверете се, че косата е суха, така че колористът да може правилно да прецени вашите нужди и да нанесе боята. 

Също така е полезно да знаете, че не е нужно да чакате да измиете отново косата си след боядисване, за да се "закрепи" цвета, както много хора си мислят. Можете да я измиете, когато пожелаете и нюансът трябва да остане непроменен, при условие че използвате правилните продукти за коса, запазващи цвета.

Трябва ли да миете косата преди оформяне?

За прическа - независимо дали е за голямо събитие, сватба, абитуриентски бал или дипломиране - трябва да се появите с чиста коса, но не прекалено чиста. При официална прическа, косата трябва да бъде измита на предишния ден, за да не бъде твърде хвърчаща. 

Косата на втория ден е по-лесна за работа, но дори да се наложи да измиете косата непосредствено преди прическата, фризьорите имат продукти, с които могат да постигнат същия ефект, като пяна, гел и т.н. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay