Кърменето не е солова дейност. Как партньорът може да помогне?

Кърменето не е солова дейност. Как партньорът може да помогне?
Pexels

Когато започва да кърми първото си дете, едно нещо, което Петя намира особено трудно, е липсата на подкрепа от страна на съпруга си. Толкова трудно, че безразличието му е била една от основните причини тя да спре да кърми бебето си след едва осем седмици.

Истории като тази са твърде често срещани. Оказва се, че бащите имат влияние върху възможността жената да кърми. И по този въпрос се провеждат доста проучвания. Те показват, че дори минималният интерес на бащата към процеса, може да има съществена разлика в дължината на кърменето.

Важно е медицинските лица, подпомогнали раждането, да насърчат съпрузите да подкрепят половинките си, особено в периода на кърмене. Доказано е, че мъже, които са по-често вкъщи през първите месеци от раждането, оказват положително въздействие – както на бебето, така и на майката.

Това осъзнаване може да помогне да майките да не се поддадат на натиска да въведат адаптирано мляко, когато кърменето се случва малко или много по-трудно. Важно е и дамите да не се притесняват да въведат половинките си в процеса. Това включва посещение на уроци по кърмене с тях, така че те да свикнат с идеята, да осъзнаят, че ще трябва да помагат повече с домакинската работа и че ще се налага да помагат на съпругите си да намерят подходящо място за кърмене на публично място.

Кърменето е изпитания и понякога за една жена е достатъчно само половинката й да бъда до нея. Не забравяйте, че кърменето в 3 ч. през нощта може да бъде доста самотно преживяване.

Имаме важен съвет към партньорите на кърмещи майки – разберете повече за кърменето преди раждането и след това подкрепяйте жените си в начинанието през първите месеци от раждането. И отново – ако майката иска да продължи с него. Не е нужно обучение от сертифицирани специалисти. Дори само четенето за процеса би помогнало.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Приятелството след любовта би ме унижило. Настаняването на една силна страст в малко симпатично...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти