Ако вие и вашият партньор сте преживели тези 6 неща, вероятно ще бъдете заедно завинаги

Ако вие и вашият партньор сте преживели тези 6 неща, вероятно ще бъдете заедно завинаги
unsplash

Стабилната връзка, изпълнена с щастие и разбирателство, не е подарък, а резултат от упорита работа. Във всяка връзка има проблеми и недоразумения. Понякога си мислим, че е по-лесно просто да се откажем и наистина е по-лесно, но обикновено не си струва. Всяка връзка има нещо като кризи, които се случват преди да достигнем пълното щастие. И ако не се откажете, когато ви е трудно, ще получите най-ценното- прекрасна връзка и човек, който ви обича, до края на живота ви.

Ако вие и вашият партньор сте преживели тези 6 неща, вероятно ще бъдете заедно завинаги:

1. Критика

Не всеки може да приема критика, а когато я получаваме от най-близкия ни човек и ни прилича на атака, обикновено се получава голям проблем. Когато критикувате партньора си, вие се опитвате да му кажете, че има нещо лошо в него. Но фрази като "ти винаги..." или "ти никога..." са много често срещани, но никога не водят до положителен резултат. Тогава, човекът, който се чувства нападнат, започва да се защитава.

Ако вие и вашият партньор сте преживели тези 6 неща, вероятно ще бъдете заедно завинаги pixabay

2. Отдръпване и издигане на стени

Вероятно повечето от нас са преживявали моменти, в които партньорът им просто се отдръпва и отказва да говори за проблемите. Изглежда така, сякаш партньорът ви не се интересува и ви игнорира. Д-р Джон Готман казва, че 80% от мъжете са такива. Изглежда, че не ги интересува, но всъщност наистина им пука. Важно е да научите как да разпознавате признаците за това, когато партньорът ви е емоционално претоварен и да не го притискате. Ако има нещо, което наистина трябва да обсъдите, просто изчакайте подходящия момент.

3. Привличане към друг човек

Това звучи зле, но 70% от жените признават, че са имали увлечения. Това са нормални усещания и не означават изневяра. Важно е в тези моменти да не се водите от емоциите си и да не отблъсквате партньора си. В живота ви може да има много изкушения, но доверието е едно от най-ценните неща в една връзка.

4. Презрение

Ако вие и вашият партньор сте преживели тези 6 неща, вероятно ще бъдете заедно завинаги pixabay

Презрението идва от моралното превъзходство. Може да бъде сарказъм или враждебен хумор, но винаги е разрушително за една връзка.

Трябва да се научите как да изразявате признателност и благодарност. Това е като огледало. Колкото по-положително се чувствате, толкова по-малко изразявате презрение.

Вашият партньор заслужава да му показвате любов, а не презрение. Щом осъзнаете това, връзката ви ще започне да се развива много добре.

5. Избухване

Деца, финансови проблеми, проблемен член на семейството. Всички тези неща се натрупват и в крайна сметка избухвате. Обикновено в тези моменти, хората искат просто да си тръгнат и нямат желание да се опитат да оправят нещата. Ако преживеете тази криза и все пак останете заедно, ще станете много по-силни.

6. Приемане и прошка

Това е етапът, в който осъзнаваме, че трябва да измислим спокоен начин да се справяме с трудностите. Приемаме, че ще има проблеми в съвместния ни живот и караниците и скандалите стават все по-редки.

7. Щастлив и спокоен живот

Ако вие и вашият партньор сте преживели тези 6 неща, вероятно ще бъдете заедно завинаги unsplash

След преминаването на всички тези етапи, преживяване на много болка и неприятни моменти, получаваме най-големия подарък. На този етап хората вече осъзнават, че връзката не е лесно нещо, но въпреки това са се справили. Гордеят се със себе си и започват да водят щастлив и спокоен живот.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

10 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти