Анален оргазъм- какво представлява?

Анален оргазъм- какво представлява?
Pexels

Има много различни видове оргазъм, но възможен ли е всъщност анален оргазъм? Абсолютно! Всеки може да го изпита.

Анален оргазъм е резултат от сексуална стимулация на нервите във и около ануса. Анусът е пълен с нерви, особено пудендалния нерв, основен нерв в областта на таза.

При жените, срамният нерв също носи усещане към вагината, срамните устни и клитора. А пък при мъжете, този нерв носи усещания към пениса и скротума. Той също така помага за контролиране на мускулите за ерекция и еякулация. Така че стимулирането на този нерв по време на анален секс може да помогне за стимулиране на близките ерогенни зони, за да ви помогне да достигнете Голямото О.

Ако сте жена, аналният секс може също да ви помогне да получите оргазъм чрез G-точката и A-точката; за мъжете, това е P-точката (или простатата).

Анален оргазъм на точка А

Точката А, или ерогенната зона на предния форникс, се намира дълбоко в предната стена на влагалището, между шийката на матката и пикочния мехур. Поради близостта на ануса до вагиналната стена, можете индиректно да се насладите на А-точката чрез анално проникване, което може да доведе до мощен оргазъм. 

Анален оргазъм чрез G-точка

G-точката също се намира на предната стена на влагалището, около средата между вагиналния отвор и шийката на матката. Въпреки че G-точката не е непременно отделна част от вашата анатомия, тя обикновено се счита за част от мрежата от нервни окончания на клитора.

Правият ъгъл по време на анален секс може да стимулира това място, тъй като предната вагинална стена се избутва. Жлезите в зоната на G-точката също могат да бъдат отговорни за женската еякулация по време на секс.

Анален оргазъм на простатата

Ако сте мъж, простатната жлеза (или P-точката) е жлеза с размер на орех, която се намира под пикочния мехур и е отговорна за еякулацията и създаването на сперма. Освен това е изключително чувствителна и оказването на директен или индиректен натиск върху нея по време на секс създава приятно усещане, което може да доведе до по-мощни и интензивни оргазми. Обикновено по този начин мъжете достигат оргазъм по време на анален секс. 

Какво е усещането при анален оргазъм?

Някои жени твърдят, че усещането за анален оргазъм е подобно на клиторен оргазъм (т.е. пулс от приятни контракции), но този път около аналния сфинктер.

Други пък усещат повече "разпространяваща се вълна" на удоволствие. Изводът: ако постигнете кулминация чрез анален секс, ще се почувствате приятно като при всеки друг оргазъм.

Как да практикуваме по-безопасен анален секс:

Както всеки секс, аналния секс може да включва някои рискове и потенциални неудобства. Ето как да намалите риска от полово предавани инфекции (ППИ) и наранявания, което ще направи аналната кулминация още по-приятна:

Почистете ануса си: Измиването помага да избегнете задържане на изпражнения.

Използвайте лубрикант: Лубрикантът прави аналния секс по-удобен и помага за предотвратяване на разкъсване.

Използвайте презервативи: Покриването на играчки и пениси с презерватив може да намали риска от ППИ.

Изберете секс играчки с изпъкнала основа: Играчките без изпъкнала основа могат да се изгубят.

Измийте се преди вагинална игра: Почистването на пениса или секс играчката и смяната на презервативи може да помогне за избягване на бактериални инфекции.

Почистете вашите секс играчки: Играчките могат да разпространяват ППИ чрез задържани телесни течности.

Спрете, ако боли: Аналният секс трябва да е приятен за вас или вашия партньор.

Използването на правилния лубрикант също е от съществено значение. Като напомняне, уверете се, че не използвате лубриканти на маслена основа с презервативи или силиконови секс играчки. И не използвайте лубриканти на силиконова основа със силиконови играчки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

5 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay