Детската къща с приказна украса

Изкуството да създаваш радост!

Детската къща с приказна украса
Личен архив - Градус

Месец юли в Jenite.bg бе посветен на благотворителността. Благотворителността, за която всички ние с вас създаваме радост и даваме шанс за едно по-добро и светло бъдеще за децата на България.

В рамките на темата на месеца за юли ви разказвах приказки за доброто и за това как мнозина се обединиха около сбъдването на една мечта – изграждането на Детска къща за деца лишени от родителска грижа, ласка и любов. Основната цел на къщата е да осигури уютен дом и да отдели децата в нужда от потискащата среда на социалните домове, като им даде по-добър шанс за живот.

Благодарение на инициативата, подета от фондацията "За Нашите Деца”, Столична община и фирма Градус, със създаването на кампанията "Бъди Герой!” – къщата е вече факт, а буквално преди броени дни представители на бизнеса и местната власт декорираха Детската къща, където ще бъдат настанени шест бебета, за които ще се грижат семейство и екип от специалисти.

Детската къща с приказна украсаЛичен архив - Градус

Идеята за цветната украса е на група млади архитекти, които изготвиха проекта за интериора безвъзмездно. Участниците в арт работилницата украсиха стените и тавана с цветни рисунки, дървени фигури и пъстри декорации, за да превърнат къщата в по-уютно място за нейните бъдещи обитатели.

В инициативата се включи и кметът на София Йорданка Фъндъкова, която сподели:

Детската къща с приказна украсаЛичен архив - Градус

"Вместо да търсим решение за това какви условия да създаваме за децата, останали без родители, по-добре да се погрижим да не остават деца без родители. "За Нашите Деца” прави тази мисия успешна и аз с много голямо желание и удоволствие се включих още в началото на инициативата с подкрепа.”

По думите на Иванка Шалапатова – изпълнителен директор на фондация "За Нашите Деца”, участвайки в тази арт работилница, бизнесът, институциите и неправителственият сектор отново се обединяват в името на децата и правото им да живеят обичани и в сигурна семейна среда.

Детската къща с приказна украсаЛичен архив - Градус

В работилницата участваха и представители на корпоративните партньори на проекта, а именно фирма Градус. Маркетинг директорът на Градус, Гергана Лукова заяви:

"Бяхме впечатлени от проекта за декориране. Това оказа гол
яма роля във вземането на решението да го подкрепим финансово, допълнително от ангажимента ни към строежа на къщата. Щастливи сме, че сме тук от първата копка до последния щрих – декорацията.”

Детската къща с приказна украсаЛичен архив - Градус

Строежът на Детска къща започна на 20.12.2014 г. със символична първа копка. На събитието присъстваха еврокомисарят Кристалина Георгиева и кметът на София Йорданка Фандъкова, частни и корпоративни дарители. През лятото на 2015 г. строежът беше завършен, финализирани бяха и вътрешните довършителни дейности и ремонти. Стойността на строежа на сградата е 412 000 лева.

Детската къща с приказна украсаЛичен архив - Градус

Центърът за настаняване от семеен тип Детска къща на фондация "За Нашите Деца" е уникален проект и ще функционира по изцяло нов за България модел. Животът в къщата е организиран като в семейна среда, защото тя осигурява естествена възможност за контакт между детето и неговите родители, роднини или приемащо семейство.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти