Драматична любов: жените и парите

Аз искам да съм Мария-Антоанета. И съм наясно, че тази наглост граничи с житейското мото на ALF: "Искам всичко!"

Драматична любов: жените и парите

Мария носи елегантен костюм и високи обувки. Това е дрескодът в нейната компания. Тя не е лично нейна. Все още. Но поне това са амбициите ѝ. Мария постепенно се изкачва по стълбичката към успеха. Преодолява предизвикателствата на работната среда и е готова на всичко за повишение...е, не съвсем на всичко. Мария е добро момиче.

 

Антоанета носи в едната си ръка торбите от супермаркета, пълни с плодови пюрета, а с другата бута бебешката количка със заспал малчуган в нея. Това е второто ѝ дете, лично нейно. И на любящия съпруг, който съдбата бе благосклонна да ѝ дари. Антоанета час по час се грижи за своето семейство. Домашният уют е всичко за нея. Антоанета е щастлива.

 

Аз искам да съм Мария-Антоанета. И съм наясно, че тази наглост граничи с житейското мото на ALF "Искам всичко!". Не може ли денят ми да е 48 часа, само с осем часа сън... Тогава бих нарамила не две, а три дини под една мишница, и спокойно бих реализирала всичките си мечти.

 

Като споменах косматия симпатяга от Мелмак, та се сетих. Някои мъже сигурно вече са имали близки срещи и с трети вид. Тези мацки са хитри и пресметливи, притежават капитала на Мария и семейството на Антоанета. Или поне някаква жалка демо-версия. Те не работят, защото имат пари. И евентуално имат едно дете – мотивация за богатия им мъж да продължи да им бъде мъж.

 

Жените всъщност не обичат парите. Обичат нещата, които могат да получат в замяна. Сандалки от мола, палто от норка, джаджи с всякакви букви и цифри в името си като Q7, X6 или пък Е6 и N8. Пари при пари отиват.

 

Драматична е тази любов, невинаги споделена. Заради нея хиляди семейства са разбити от коравосърдечните кариеристки, които жертват живота си в името на парите и успеха. Те вървят ръка за ръка, или поне така си мислят добрите момичета.

 

Любовта към банкнотите има не само деструктивна функция обаче. Понякога тя поражда и друг тип любов, между две човешки същества. Обикновено едното е русо, глуповато и физически надарено. А другото е старо. Но с пари.

 

Драматична е тази любов, казвам ви. Жена с пари прилича повече на вид хиена, семейство хищници. Тя пази плячката си, а една евентуална раздяла с нея е равносилна на смърт. За този, който и е отнел пълното щастие, разбира се. Не за самата жена.

 

Известни със своите странности, жените притежават всевъзможни черти на своя характер. Необяснимо е как може толкова силно да обичат нещо и непрекъснато да се разделят с него. Имат пари – харчат ги, взимат още – профукват и тях. Луда работа...жени без работа.

21 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 13.06.2011|11:22
И аз искам да бъда Мария-Антоанета и със сигурност много жени искат. Това трудно би станало в нашия реален свят, но не бива да се отчайваме и да се стараем да го постигнем. При мъжете всичко е по-лесно. Те едновременно могат да градят кариера и да създадат семейство, без това да пречи на работата им, докато при нас не е така. Ако искаш изцяло да се грижиш за децата си, трябва да оставиш работата си, а ако искаш да си успешна, трябва да забравиш за тях. Много е трудно да се разкъсваш между всичко това. От една страна дори разбирам тези жени, които си търсят богати мъже. На тях им е по-лесно и със сигурност живеят по-спокойно от нас, но който не го устройва като мен, си носи товара на гърба сам!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay