Една история за истинската любов

И за една 79-годишна жена, която е девствена

Маргарет е на 79 години, девствена е и предстои сватбата й. Тя знае точно каква сватба и каква рокля иска. Тя иска да е облечена с дълга бяла пола и бяла блуза. Казва, че голяма бяла рокля не би подхождала на възрастта й. Маргарет живее сама и планира това да остане така до след сватбата. Двойката приема "без секс преди сватбата" твърде сериозно-булката е девствена. Маргарет е на 79, а годеникът й Хенри е на 85. А историята им е доста интересна.

Двамата се срещат преди около 60 години. И двамата са родени и израснали в малко градче. Маргарет е била на 17 и е завършвала училище, а Хенри на 23 и е работел в завод за стомана. Майката на Маргарет не одобрявала връзката им, защото е смятала, че Хенри е прекалено възрастен и не може да осигури на дъщеря й добър живот. Двамата били влюбени и били заедно 4 години и половина, въпреки че тя била в колежа, не спирали да говорят по телефона и да пътуват, за да се виждат. Веднъж Маргарет се прибрала вкъщи за празниците и майка й настояла да прекрати връзката си с Хенри. Родителите й смятали, че Маргарет ще постигне много неща, след завършването на колежа, а Хенри я дърпа назад. Маргарет решила да прекрати връзката, въпреки че го обичала страшно много. На следващия ден решила, че е направила грешка и се обадила, за да се извини на Хенри, но вдигнала сестра му и казала: "Хенри не иска никога повече да те вижда. Ти му разби сърцето". Маргарет била съкрушена и не потърсила Хенри повече. Тя завършила образованието си и станала учителка. Погълната от професията си, Маргарет никога не се омъжила и нямала деца. Тя се срещала с няколко мъже през годините, но никога не се получавало, защото никой не бил като Хенри. Изглеждало сякаш съдбата ги е разделила и никога повече няма да се срещнат, докато преди 10 месеца Маргарет разказала на икономката си за Хенри. Тя намерила номера и адреса му. На Маргарет й отнело 2 седмици да реши да се обади, но се престрашила и му се обадила. "Треперех като листо", споделя тя. Разговорът продължил 3 часа. След това продължили да се чуват всяка вечер и след няколко седмици се срещнали. Няколко месеца по-късно, Хенри казал "Хайде да го направим". "Какво да направим?", отвърнала Маргарет. "Да се оженим", предложил Хенри. Маргарет обаче казала "Не". Тя смятала, че е минало прекалено много време и вече не се познават толкова добре. Хенри не се отказал и след известно време я попитал пак. Този път тя се съгласила. След сватбата двамата ще заживеят заедно. Девствеността си, Маргарет обяснява с това, че така и не се е омъжила, а според католическата църква, сексът без брак е забранен. "Знам, че хората ще започнат да говорят, но ние се обичаме и нищо друго няма значение.", казва Маргарет. Двамата осъзнават, че нямат много време заедно, но Маргарет казва, че дори да й остава един месец, заедно с Хенри, ще умре щастлива.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

14 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти