Една история за истинската любов

И за една 79-годишна жена, която е девствена

Маргарет е на 79 години, девствена е и предстои сватбата й. Тя знае точно каква сватба и каква рокля иска. Тя иска да е облечена с дълга бяла пола и бяла блуза. Казва, че голяма бяла рокля не би подхождала на възрастта й. Маргарет живее сама и планира това да остане така до след сватбата. Двойката приема "без секс преди сватбата" твърде сериозно-булката е девствена. Маргарет е на 79, а годеникът й Хенри е на 85. А историята им е доста интересна.

Двамата се срещат преди около 60 години. И двамата са родени и израснали в малко градче. Маргарет е била на 17 и е завършвала училище, а Хенри на 23 и е работел в завод за стомана. Майката на Маргарет не одобрявала връзката им, защото е смятала, че Хенри е прекалено възрастен и не може да осигури на дъщеря й добър живот. Двамата били влюбени и били заедно 4 години и половина, въпреки че тя била в колежа, не спирали да говорят по телефона и да пътуват, за да се виждат. Веднъж Маргарет се прибрала вкъщи за празниците и майка й настояла да прекрати връзката си с Хенри. Родителите й смятали, че Маргарет ще постигне много неща, след завършването на колежа, а Хенри я дърпа назад. Маргарет решила да прекрати връзката, въпреки че го обичала страшно много. На следващия ден решила, че е направила грешка и се обадила, за да се извини на Хенри, но вдигнала сестра му и казала: "Хенри не иска никога повече да те вижда. Ти му разби сърцето". Маргарет била съкрушена и не потърсила Хенри повече. Тя завършила образованието си и станала учителка. Погълната от професията си, Маргарет никога не се омъжила и нямала деца. Тя се срещала с няколко мъже през годините, но никога не се получавало, защото никой не бил като Хенри. Изглеждало сякаш съдбата ги е разделила и никога повече няма да се срещнат, докато преди 10 месеца Маргарет разказала на икономката си за Хенри. Тя намерила номера и адреса му. На Маргарет й отнело 2 седмици да реши да се обади, но се престрашила и му се обадила. "Треперех като листо", споделя тя. Разговорът продължил 3 часа. След това продължили да се чуват всяка вечер и след няколко седмици се срещнали. Няколко месеца по-късно, Хенри казал "Хайде да го направим". "Какво да направим?", отвърнала Маргарет. "Да се оженим", предложил Хенри. Маргарет обаче казала "Не". Тя смятала, че е минало прекалено много време и вече не се познават толкова добре. Хенри не се отказал и след известно време я попитал пак. Този път тя се съгласила. След сватбата двамата ще заживеят заедно. Девствеността си, Маргарет обяснява с това, че така и не се е омъжила, а според католическата църква, сексът без брак е забранен. "Знам, че хората ще започнат да говорят, но ние се обичаме и нищо друго няма значение.", казва Маргарет. Двамата осъзнават, че нямат много време заедно, но Маргарет казва, че дори да й остава един месец, заедно с Хенри, ще умре щастлива.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

14 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Все си мисля, че след години българските имена ще се върнат на мода и когато попитат младо семейство:- Как го кръстихте?Те ще отговорят:- Радка, на баба му Рейчъл.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти