Ето какво се случва, ако не спрете всичките си контакти с бившия веднага

Не можете да продължите напред, ако не се откъснете от миналото

Разделите и разводите са много болезнени, безспорно. Плачете, самосъжалявате се, мислите си "Това не може да се случва" и т.н. За да намалите болката, опитвате всичко и търсите различни решения: втори шанс, компромиси, да опитате отново и още хиляди глупости. Най-лесният начин да ускорите процеса на възстановяване е просто да спрете всякакви контакти с бившия си.

Ако в момента преживявате раздяла, този съвет ще ви се стори абсурден. Умът ви няма да го побира. Но ако вече сте преживели раздяла, при която сте направили точно това, знаете, че е най-правилното решение, което може да вземете.

Вероятно си мислите, че трябва да върнете вещите му, да му се обаждате от време на време, да се чувате с роднините му, да честитявате рождения му ден и най-абсурдната мисъл- да останете приятели. Не, не и не!

Единствената основателна причина да поддържате каквито и да било отношения с него е, ако имате дете. В тази ситуация няма как да го изтриете напълно от живота си. В противен случай, просто опитайте да забравите за съществуването на този човек.

А ето и няколко причини да го направите:

 1. Никога няма да го преживеете

  Единственият начин наистина да загърбите тази връзка, да се отървете от чувствата и да продължите напред, е да спрете всякакви контакти с него. В противен случай, болката винаги ще я има, защото чувствата винаги ще ги има.

 2. Няма място за нови хора и преживявания

  Докато имате отношения с бившия си, не позволявате на друг мъж да се доближи до вас и по някакъв начин да ви спечели. Единственият начин да преживеете стара любов е с нова любов. Осъзнайте го и дайте шанс и всички страхотни мъже, които искат да бъдат с вас.

 3. Живеете във фантазия

  Връзката ви е приключила. Това е. Точка. Край. Виждайки се с бившия си, вие храните някакви надежди, че нещата ще се оправят и всичко пак ще бъде наред. Няма. Спрете да си го мислите и да се надявате.

 4. Правите същите грешки

  Имало е причина да сложите края на тези отношения. И колкото пъти да се връщате назад, нещата няма да стават по-добре, а напротив. Всяка връзка има лимит- на лъжи, на прошки, на раздели, на всичко.   

  Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Приятелството след любовта би ме унижило. Настаняването на една силна страст в малко симпатично...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти