Ето най-мръсните места в хотелската стая

Ето най-мръсните места в хотелската стая
pixabay

Микробите са навсякъде. Въпреки че не можете да ги видите, те дебнат по телефона, кърпите и кухненската ви гъба, които наистина са някои от най- мръсните неща в дома ви. Но ако в дома ви има толкова много микроби, които почиствате редовно, можете само да си представите каква гадост дебне в хотелската ви стая.

Да, въпреки че сте решили да си починете, когато сте в хотел и микробите вероятно са последното нещо, което ви е на ум, те все пак са там. Ето местата в хотелската ви стая, които са много по-мръсни, отколкото сте очаквали.

Радио с будилник

Ако ще настроите аларма, докато сте на почивка, може да е по-разумно да го направите на телефона си. Бутоните на будилника гъмжат от микроби.
Изследователите са открили, че будилниците в хотела са едно от най-добрите места, в които се въдят микроби и вируси - по-специално риновирус, който причинява настинки.

Дистанционното за телевизора

Гледането на любимите ви предавания на почивка звучи като чудесен начин да се отпуснете, но определено не е най-чистото. Проучване установи, че дистанционното за телевизия е един от най-замърсените обекти в хотелските стаи и е пълно с бактерии, включително с фекални бактерии.

Килимът

Разбира се, килимът в стаята ви може да изглежда чист, но всъщност не е така. Въпреки че килимите се почистват с прахосмукачка, те не се дезинфекцират. Това означава, че микробите, които не се приберат с прахосмукачката, ще седят доста.
С всичко, което влиза в стаята върху обувките и куфарите на хората, този хотелски килим се превръща в горещо място за бактерии. Затова е най-добре да си обуете чехли за домашна употреба за всеки случай.

Кафемашината

Установено е, че в кафето на хотела многократно се намират гъбички и плесени, така че е най-добре да прескочите това и да намерите очарователно кафене, което да отговори на нуждата ви за добро кафе.

В крайна сметка, проучване е взело проба на резервоарите за отпадъци от кафе в 10 различни машини и изследователите са открили много различни бактериални щамове в тях, включително бактерии, причиняващи болести и инфекции. Тези, които се намират в хотелите и се използват от много повече хора и рядко се почистват е логично да имат още повече микроби в тях.

Телефонът

Следващият път, когато се обадите на рум сървис, ще получите нежелан допир с микроби. Въпреки че днес всички имаме мобилни телефони, ще трябва да се обаждате на рецепцията понякога и това може да ви донесе микроби.
Установено е, че хотелските телефони съдържат около 4300 единици, образуващи колонии (CFU) на бактерии и гъби на квадратен см. По-специално телефоните на хотела имали грам-положителни коки, които могат да причинят стафилококови инфекции и стрептокок и бацили, които са свързани с различни респираторни и стомашно-чревни инфекции.

Ключ за осветлението

Установено е, че главните ключове за светлините са сред най-мрачните петна в хотелска стая, съдържащи 112,7 CFU от аеробни бактерии, причиняващи заболявания, включително стрептокок и стафилокок.

Ключ на нощната лампа

Последното нещо, което правите преди да затворите очи през нощта, е да изключите нощната лампа. Но това, което остава да ви дебне на пръстите до сутринта, е кошмар. Въпреки че се надяваме, че хората са си измили ръцете преди лягане, това не винаги е така.
Ключът на нощната лампа често съдържа високи нива на бактериално замърсяване, включително фекални бактерии.

Мивката в банята

Мивката в банята е още една гореща точка за болестотворни бактерии. Мивката е мястото, където отиват всички измити микроби, и ако не бъдат дезинфекцирани правилно с чиста гъба, тези микроби ще се залепят.
През повечето време мивката получава само бързо почистване, тъй като камериерките почистват 14-16 стаи през 8-часовата си смяна, прекарвайки приблизително 30 минути във всяка стая. Това едва ли е достатъчно време, за да прогоним всички тези микроби!

Тоалетната чиния

Проучване е установило, че телефонът ви е 10 пъти по-мръсен от повечето тоалетни седалки. Но когато става дума за хотелски стаи, това е различна история.
Вътрешността на тоалетната може да не получи подходящото внимание, необходимо за правилно почистване. Може да не мирише, но микробите все още ще са там.

Автор: Десислава Михалева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти