Жените са силния пол. Твърдо

Мъжете треперят от страх?

Забравете образа на "коравия" мъж, когато става въпрос за крайна болка, жените са силният пол.

 

Мъжете и жените се подготвят за болката и се справят с нея по съвсем различни начини. Представителите на силния пол изразходват енергията си в страхове от болезнената процедура, докато жените обмислят начини как да се справят със ситуацията. Откритието на специалисти от Института по неврогастроентерология в Лондон може да обясни защо дори мъжете тип мачо треперят от страх, когато им предстои да отидат на зъболекар.

 

Въпреки широко разпространеното схващане, че еволюцията и раждането на деца са направили жените по-издръжливи на болка, настоящето изследване не подкрепя това твърдение. Когато са били подложени на мъчителен медицински тест, 16-те доброволки са изпитали същия дискомфорт, както и участвалите в проучването 16 мъже.

 

Направените мозъчни скенери са показали, че жените свързват болката с негативните емоции, което влияе върху начина, по който те я възприемат, съобщават и се справят с нея. За разлика от представителките на нежния пол мъжете просто се опитват да избегнат болката.

 

Авторите на проучването смятат, че то ще помогне на лекарите по-добре да разберат как дългосрочната хронична болка засяга по различен начин мъжете и жените. Изследването може да доведе до нови методи за лечение на хора със заболявания като например синдром на дразнимото черво.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти