Защо любовта от пръв поглед не е любов?

Защо любовта от пръв поглед не е любов?
Pexels

Любовта от пръв поглед е концепция или идея, за която често твърдим, че сме я изпитвали поне веднъж в живота си. Независимо дали е вярно или не, човек трябва да е сигурен, преди да взема каквито и да е било решение на базата на т.нар. любов от пръв поглед.

Любовта от пръв поглед е романтично явление, при което човек твърди, че има незабавна, силна, интензивна връзка с някого, когото току-що е видял или срещнал. Това е идея, която много хора твърдят, че са изпитвали и че не може да бъде отречена във всички случаи. Дали обаче това е истина или не, зависи само от това защо мислите, че това е любов от пръв поглед. Като се има предвид това, ето някои от причините, поради които може да си помислите, че това е "любов от пръв поглед", но за съжаление не е така.

Любовта е трудна, но любовта от пръв поглед може да бъде още по-трудна. Със сигурност бихте могли да си паднете по някого, когото срещате за първи път, но определянето за любов трябва да бъде подкрепено със солидни факти. Ако това е само въз основа на привличането, което по-късно се оказва влюбване, което да процъфти в любов, това не е любов от пръв поглед.

Много пъти сме смятали, че сме намерили точния човек за нас. Нужна ни е само една среща и сме сигурни в любовта си. Но това, което пренебрегваме, е фактът, че нашето подсъзнание ни подтиква да вярваме, че обичаме човека, който току-що сме срещнали. Това е така, защото дълбоко в себе си вече имаме определен тип мъж, който харесваме. Образ на някого в миналото ни, който е оставил положителна следа върху нас. Той определя избора ни на партньор и следователно, ако човекът, когото току-що сте срещнали, съвпада с тази персона, може да бъдете подмамени да повярвате, че това е любов от пръв поглед.

Може да не повярвате, но винаги е възможно да намерите допирни точки с човека, когото виждате за първи път. Може би е начинът, по който той достига до вас, начинът, по който ви кара да се чувствате или как гледа на живота. Всички тези неща могат да ви накарат да повярвате, че сте идеални един за друг. Но преди да достигнете до това заключение, трябва да се уверите в него.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти