Защо повечето хора се страхуват да се влюбят?

Защо повечето хора се страхуват да се влюбят?
Pexels

Любовта е страхотно чувство, а влюбването е едно от най-прекрасните неща, които ни се случват, но хората имат много страхове, свързани с него, които трябва да бъдат преодоляни.

Ето защо повечето хора се страхуват да се влюбят?

Не могат да си представят да живеят с един човек до края на живота

Със сигурност е трудно да си представите да прекарате остатъка от живота си с един човек, особено в днешно време, при толкова много възможности. Освен това хората от днешното поколение често са деца на разведени родители и това също влияе на този страх.

Страхуват се да не повторят минали грешки

Много хора се страхуват от това да не допуснат същите грешки, като тези, които са допуснали с предишния си партньор. Не бива да се притеснявате за това. Обикновено грешките, които допускаме в една връзка са свързани с човека, който стои отсреща. Нямаме предвид, че в новата връзка няма да допускате грешки- напротив, но това е нещо съвсем нормално.

Свикнали са да са сами

Влюбването в крайна сметка изисква да отделите много време и енергия за някого, а много хора са свикнали да бъдат сами, което означава да разполагат с цялото си време и да ценят много високо личното си пространство.

Виждали са многократно какво се случва с другите двойки и се страхуват да не се случи същото

Хората се променят, интересите се променят, понякога хората просто се разделят. Хората виждат това навсякъде около себе си- приятели, роднини, но не бива да се страхувате от раздялата. Ако не опитате, никога няма да разберете какво ще се случи. Може точно този човек да е вашата сродна душа и да бъдете заедно до края на дните си.

Страхуват се да не загубят контрол

Любовта носи много емоции- щастие, радост, но и тъга и разочарования. Любовта е едно от онези неща, които не можем да контролираме, а повечето хора наистина се страхуват да загубят контрола над нещата.

Срещите и изграждането на връзка им се струва трудно

Опознаването на един човек и създаването на връзка е дълъг процес, изискващ време и усилия. Това се струва наистина трудно на някои хора. Но ако това е правилният човек, всички усилия и време си струват.

Страхуват се да не загубят себе си

Всеки човек си изгражда своята самоличност и то доста трудно. Всяко събитие, всеки човек и всяка грешка в живота ни ни изграждат като личности. Много хора се притесняват да не загубят себе си, когато се влюбят.

Не обичат да рискуват

Любовта понякога изисква жертви и е необходимо да правим компромиси. Много хора се притесняват, че могат да загубят нещо, когато се влюбят- сигурността, която имат, кариерата, която са градили.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти