Изчерпателно за езика на тялото: Очите

Доверете се на поведението на човека за разкриване на неговите емоции

Езикът на тялото е най-добрият изразител на емоциите, които се случват в душата на човек. Има някои еднозначни движения, които правим в определени ситуации, които разкриват дали сме уплашени, щастливи, доволни или пък стресирани.

В поредица от материали ще ви запознаем подробно със значението на всички тези движения и погледи, до които несъзнателно прибягваме, когато сме сами или в разговор с околните. Днес ще обърнем по-специално внимание на очите като индикатор за една или друга емоция. Погледът - той е израз на всичко онова, което се случва дълбоко в душата на човек.

Първо, посоката, в която отправяме погледа си в различни ситуации, показва нашето отношение към нея. На главната картинка можете да видите различните посоки, в които най-често насочваме погледа си по време на разговор. Но значенията важат и за моментите, в които сме сами.

Когато погледът на човека, с когото разговаряме, е насочен надолу и в негово ляво, това означава, че той обмисля задълбочено нещо в момента на действието. Когато очите на събесеника се стрелнат бързо встрани, независимо дали наляво, или надясно, то в ума му са изникнали спомени чрез звуци, тоест спомня си нещо, което му е било казано, или което е чул под друга форма - мелодия например.

Ако събеседникът ни е отправил поглед надолу и в свое дясно, това означава, че внезапно е бил връхлетян от спомени, изпитани в миналото. А когато очите се отправят нагоре и наляво, до ума му достигат картини от миналото.

Изчерпателно за езика на тялото: ОчитеWondersbook

Недвусмислена е и точката върху лицето, в която се взираме, докато разговаряме с някого. Ако гледаме зоната под очите и до устните на събеседника си, това означава, че сме настроени приятелски към него. Поглед, насочен в челото, свидетелства за това, че сме готови на всяка цена да се справим със ситуацията и заемаме доминираща роля в разговора. А в случай, че се съсредоточаваме върху устните или брадичката, то е твърде вероятно да изпитваме романтични чувства към човека отсреща.

За да следите редовно рубриката "Изчерпателно за езика на тялото”, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Преди Коледа две блондинки отишли в гората. Ще търсят елха за празника. Търсили, търсили. Обикаляли, обикаляли. Накрая грохнали от умора. Едната блондинка казала: -Виж какво, муцка. Омръзна ми да...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти