Историята на една жена, родила дъщеричката си на 66

Историята на една жена, родила дъщеричката си на 66
Instagram

През 2005 г. историята на Адриана Илиеску беше широко обсъждана в медиите. Жената роди първото си дете на 66-годишна възраст, което я вкара в Книгата на световните рекорди на Гинес като най-възрастната майка в света. През последните 14 години жената е трябвало да се справя с отхвърлянето от обществото многократно, но тя успява да се справи с това в името на любовта си към дъщеря си.

Ние сме впечатлени от историята на тази жена със силна воля и решихме да ви разкажем нейната история:

Защо не е имала дете по-рано

Когато Адриана била на 20 години, тя се омъжила, но съпругът й бил напълно против да има деца. В крайна сметка тя решила да се разведе. След това се отдава на учителската си работа в университет в Румъния.

В продължение на 9 години Адриана се лекувала от безплодие и се опитвала да забременее, но всичките й опити били неуспешни. След това тя решила да опита инвитро оплождане. В този момент тя вече била на 66 години и много добре разбира, че това е огромен риск. Но повече от всичко Адриана искала да разбере какво е чувството да бъде майка. Много хора около нея осъждали решението й, а други й обърнали гръб и смятали, че това, което прави, не е нормално.

Трудностите, с които Адриана трябвало да се справи, след като родила детето си

Когато най-накрая забременяла с тризнаци, 2 от тях починали в утробата, а дъщеря й Елиза се родила преждевременно, така че прекарала дълго време в интензивното отделение. Скоро тя станала по-силна и Адриана, като много религиозна личност, решила да я кръсти.

Различни религиозни организации твърдяха, че решението й да роди дете на такава възраст е ужасно егоистично. По време на церемонията я обвинявали и Адриана дори чула, че една от монахините нарича Елиза "продукт на тъмна сила". Самата Адриана смята, че дъщеря й е изпратена от Бог.

Как протича живота на тази самотна майка

Адриана веднага осигурила бъдещето на момичето. Тя сключила сделка с лекаря, който направил инвитро процедурата. Те се разбрали, че в случай на смърт на Адриана, лекарят трябва да стане кръстник на момичето и неин официален настойник до пълнолетие.

Често хората мислят, че Адриана е баба на Елиза. Жената многократно е доказала, че решението й да стане майка е било нещо повече от просто егоистично желание. И тъй като Адриана вече била пенсионирана, тя може да прекарва цялото си свободно време за отглеждане на дъщеря си.

Как живеят сега

Адриана е учител по румънски език и литература, а също така е автор на повече от 25 книги за деца. Дъщеря й обича науката и е обикновен тийнейджър, който вече е печелил много училищни състезания. В бъдеще Елиза се надява да отиде в колеж.

Адриана и Елиза са свързани със специалната връзка на любовта. Като майка Адриана инвестира цялата си сила, опит и знания в единствената си дъщеря. Тя все още води активен и здравословен начин на живот и се опитва да участва в живота на Елиза максимално много. Адриана е на 80 години, чувства се отлично и се надява да продължи да гледа как дъщеря й израства в красива жена.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти