Как да започнете минималистичен начин на живот?

Как да започнете минималистичен начин на живот?

1. Какво е минимализъм?

Това е тенденция, която започва главно в изкуството и архитектурата след Втората световна война, фокусирана върху намаляване на предметите само до наистина необходимите. С други думи израз на изкуството, където по-малкото е повече, противно на абстрактното изкуство или други стилове.

Тази тенденция стана все по-популярна в различни категории като начин на живот, изкуство, декор на дома, храна, архитектура и почти всичко в живота.

2. Доволни ли сте от това, което имате в живота си?

Ако отговорът е "да", тогава сте готови да започнете минималистичен начин на живот, в който ще се съсредоточите върху това да премахнете всичко, което не ви е необходимо.

Случвало ли ви се е да имате тези мисли?

- Твърде често нося едно и също и дрехите бързо се износват.

- Купих неща, които всъщност не ми трябват.

- Похарчих много пари за материални неща, а бих искал да пътувам повече.

- В гардероба ми е каша и не мога да намеря нещо конкретно, когато имам нужда.

Ако можете да се свържете с някои от тези твърдения и бихте искали да ги промените в нещо положително, просто започнете да атакувате всеки малък "проблем" в живота си с различен начин на мислене.

3. Започнете просто и лесно

Не е необходимо веднага да изхвърляте всичко или да се чувствате зле, ако закупите нещо, което наистина харесвате. Да станете минималист е забавен начин да преоткриете себе си и да се научите да правите по-обмислени покупки.

4. Как можете да започнете минималистичен начин на живот?

Подредете живота си

Можете да започнете от гардероба си , после от кухнята, след това от останалата част от къщата си и дори с онова, което ви заобикаля, отношенията, събитията. Правете това, което обичате, бъдете себе си и използвайте енергията си само за неща, които ви карат да се чувствате добре. 

Станете съзнателен купувач

Съзнателното пазаруване означава да познавате марките, които купувате. Ако разберете за марките, които сте купували до днес, че правят опити върху животни, или правят масово замърсяване на земята, или изхвърлят отпадъците си в океана, или използват вредни химикали в техните материали, бихте ли купували все още от тях?

В днешно време живеем в такъв свят, че може да стане доста трудно да бъдете стриктни при пазаруването си. Така че не се страхувайте и не бъдете мързеливи, а започнете да търсите етични марки във всичко, което можете. 

Изберете качество над количество

Понякога етичните марки ще бъдат по-скъпи, но в крайна сметка мисленето за качеството над количеството е това, което ще ви върне инвестицията. 

Няма наука за това как искате да живеете, все пак вие сами избирате.  Подредете живота си и станете по-осъзнат купувач! Помнете, че по-малкото е повече и единственият препъни камък по пътя към щастието е вашето мислене да живеете и приемате това, което имате, и да нямате нужда да имате повече!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay