Как да сме отдадени на работата и в личния живот едновременно?

Как да сме отдадени на работата и в личния живот едновременно?
pixabay.com

Работата и личния живота винаги вървят ръка за ръка, а нашата сложна задача е да умеем да намерим баланса и хармонията в двете. Важно е да сме пълноценни в работата си и за семейството си, за да се чувстваме наистина удовлетворени.

Планирането на бъдещето е хубаво, но по-добре останете верни на настоящето и запомнете, че всичките ни планове зависят от това какво правим в момента. Предлагаме ви няколко съвета, които биха ви помогнали да откриете баланса между отдадеността на работното място и в личният си живот:

Останете дете по душа

Не е необходимо да се държите детински, а да се концентрирате в настоящето, както децата винаги правят. Радвайте се на нещата, които правите сега, отделете време за моментите, които са близо до вас и спрете да се страхувате какво ще се случи в бъдеще. Освен, че ще се отървете от стреса, така ще успеете да се фокусирате повече върху работата и другите си ангажименти.

Не правете прекалено детайлни планове

Не планирайте бъдещето в детайли, давайте най-доброто от себе си сега, в този момент. Така ще останете здраво стъпили на земята и ще се насладите на постигнатото. Не отлагайте щастието си, насладете се на мига.

Медитация и почивка

Медитацията и почивката подобрява концентрацията и намалява стреса. Редовната медитация ви помага да бъдете по-съсредоточени и целенасочени, което има своето положително отражение както в личния живот, така и на в работата. Пълноценната почивка е много важна за успеха ни в натовареното ежедневие.

Намалете егото 

Не бъдете егоистични и арогантни, за да създавате дълготрайни отношения, трябва да мислите за чувствата на другите. Не създавайте спорове и недоразумения, решаването им е изтощително и ще губи голяма част от времето ви. Запомнете, че стабилните отношения в личния живот влияят за доброто ви развитие като човек и професионалист. Намерете баланса и ще се радвате на пълноценен живот.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти