Наръчник за оцеляване по време на първата среща със семейството на гаджето

Вечерите със семейството на любимия са важни!

Наръчник за оцеляване по време на първата среща със семейството на гаджето

Понякога срещата с родителите на приятеля ви може да бъде доста плашеща и напрегната. Вие се притеснявате дали ще ви харесат, те се притесняват дали няма да се изложат с нещо, а половинката ви се чуди кого по-напред да успокоява.

Първите срещи със семейството винаги са малко неловки и стресиращи, но хубавото е, че с времето всичко започва да става доста по-естествено и приятно. Но първо трябва да преминете през началната фаза на ужаса и изпотените длани.

Днес сме ви подготвили няколко съвета, които ще ви помогнат да преминете по-гладко и по-спокойно през онези първи неудобни вечери, на които ще се чудите какво да кажете и как да се държите. Няма страшно - със сигурност ще ви харесат!

Напишете си домашното
Красотата на 21 век е, че можем да разберем всичко за всеки с помощта на един клик. Разгледайте профилите на семейството му във Фейсбук, без да прекалявате със следенето, разбира се. Вижте как изглеждат, какво харесват, с какво се занимават. Така ще научите повече неща за тях и няма да се страхувате от неизвестното, а и ще можете да си намислите предварително теми за разговор.

Облечете се подходящо
Народът го е казал: "По дрехите посрещат, по ума изпращат.” Едва ли е нужно да казваме, че трябва да съобразите облеклото си с повода. Да, облечете се според своя личен стил, но недейте да се появявате с нещо твърде оскъдно или твърде крещящо. Бъдете по-умерени и внимателни в избора на дрехи и със сигурност ще спечелите.

Наръчник за оцеляване по време на първата среща със семейството на гаджето

Сприятелете се с някого
Може би сте срещнали сестра му преди това или пък познавате някой негов братовчед? Опитайте се да се сприятелите с човек, който ви е малко по-познат и след това ще ви е много по-лесно да откриете път и към другите членове на фамилията. Винаги е добре да имате роднина, който винаги е на ваша страна.

Не бъдете залепени за него
Плашещо е да сте сред непознати хора, на които искате да направите добро впечатление, но това не трябва да означава, че трябва да бъдете залепени за приятели си, защото ви е страх от роднините му. Никой не харесва двойките, които са постоянно заедно, и не се отделят един от друг. Покажете, че сте отделна, силна личност, която има какво да каже и разкаже.

Не споделяйте твърде много
Да, стремете се да бъдете по-открити и да се разкажете за себе си, но недейте да навлизате в детайли, които са запазени само за вас и най-добрата ви приятелка. Има си време и място за всичко и затова трябва да бъдете много внимателни с нещата, които споделяте, за да не се окажете в неудобна ситуация.


Наръчник за оцеляване по време на първата среща със семейството на гаджето

Недейте да се престаравате 
Да, хубаво е да отнесете малък подарък или кутия бонбони, но не прекалявайте с даровете още на първото си посещение. Хубаво е да попитате дали имат нужда от помощ с масата и храната, но недейте да запретвате ръкави в кухнята още с влизането. Прекалените усилия няма да направят желаното добро впечатление, а дори напротив - може да изглеждат твърде фалшиви.

Бъдете себе си
Вашият човек ви е харесал, нали? Тогава всъщност няма за какво да се притеснявате. Бъдете себе си, не се страхувайте да бъдете това, което сте. Фокусирайте се върху позитивните неща във вечерта и забравете за тревогите - така всичко ще мине с по-малко напрежение и за двете страни.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay