Последният ретрограден Меркурий за 2023 г. идва около коледните празници

Последният ретрограден Меркурий за 2023 г. идва около коледните празници
Pexels

Декември месец се усеща много като летен петък. Как е възможно да се концентрирате, да продължите напред с амбициозни начинания или да сте продуктивни, когато във въздуха има толкова много радост и очакване?

Но декември също може да бъде най-приятният месец в годината, като се има предвид, че сме по-склонни от всякога да искаме да забавим темпото и да ценим празничните моменти с приятели и любими хора. Дори и да сте по-скоро интроверт, има магия, която можете да откриете в последния месец от годината, независимо дали това включва да се свиете с любимата си книга и чаша горещо какао или да прекарате качествено свободно време с някой близък и скъп на сърцето ви човек.

Тази атмосфера се дължи на сезоните на слънчевите знаци през декември: весел, обичащ изобилието Стрелец и здраво стъпил на земята, обичащ традициите Козирог. И през 2023 г. намирането на повече време за почивка и присъствие през това време на годината е особено разумно, като се има предвид времето на последния ретрограден Меркурий за годината.

Когато Меркурий, планетата на комуникацията, транспорта и технологиите, изглежда се движи назад от нашата гледна точка на Земята, ние сме подтикнати да преразглеждаме и разсъждаваме, вместо да се стремим напред към нови начинания. Случвайки се първоначално в Козирог, практичният, целенасочен кардинален земен знак, и продължавайки през Стрелец, жадният за пътешествия, търсещ знания променлив огнен знак, ретроградният Меркурий официално започва на 12-13 декември и приключва на 1 януари 2024 г.

За щастие разбирането на този конкретен ретрограден Меркурий може да ви помогне да се възползвате максимално от него. Ето какво да знаете и да очаквате от последния ретрограден Меркурий за годината:

Какво означава ретрограден Меркурий в астрологията?

За да разберете точно какво включва ретрограден Меркурий, това може да ви помогне да разберете как функционира планетата, когато се движи напред. Обикновено Меркурий, планетата-пратеник, ускорява способността ни да се свързваме, поддържа умствената ни енергия и поддържа безпроблемното функциониране на технологиите и транспорта. Но три до четири пъти годишно, в продължение на три седмици, изглежда, че се забавя и се движи назад през зодиака. И когато това се случи, грешните комуникации изобилстват, транспортът става труден и устройствата ни не работят.

Но отново, не всичко е обречено и мрачно. Честите забавяния на планетата на комуникацията ни насърчават да си почиваме, да презареждаме, да размишляваме - в общи линии, да направим крачка назад и да се борим с миналото, за да прегърнем напълно настоящето и да стъпим още по-уверено в бъдещето.

Общата атмосфера на ретрограден Меркурий в Козирог и Стрелец

Меркурий е ретрограден в Козирог от 12-13 декември до 23 декември, след което се движи назад през Стрелец от 23 декември до 1 януари 2024 г. 

Влиянието на Козирога всъщност прави това прекрасно време да завържете разхлабените краища по големи проекти и да обмислите прагматичните подходи към следващото си амбициозно начинание. И докато планетата-пратеник е ретроградна в Стрелец, може да се почувствате неспокойни – да искате да сте (или всъщност да се опитвате да бъдете) джет сет, но вместо това неуспехите, забавянията и спънките могат да попречат на плановете ви. От друга страна, възможно е да имате възможност да посетите отново любимо ваканционно място или да се насладите на повторното учене на уроци, които служат за укрепване на вашата радост.

Ретроградността на Меркурий през тези два динамични знака поставя основата за насърчаване на по-добър баланс между вслушване в ума ви и вслушване в инстинкта ви и борба с ограниченията. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay