Собствениците на кучета са по-щастливи, според учените

Собствениците на кучета са по-щастливи, според учените
Instagram

Има причина кучетата да биват наричани "най-добър приятел на човека". Според проучване, хората, които притежават кучета, са по-щастливи в сравнение със собствениците на котки. Но осигуряването на добро психично здраве не е единствената полза, която кучетата могат да имат върху живота ни!

Гледането на куче може наистина да допринесе за по-голямо щастие

Според проучване, проведено от GSS, 36% от собствениците на кучета твърдят, че са "много щастливи", докато само 18% от собствениците на котки са казали същото. Изненадващо, хората, които притежават и котка, и куче, също се определили като по-малко щастливи в сравнение със собствениците на кучета. Собствениците на кучета също споменали, че наистина обичат да прекарват времето си с кучетата си и тяхното приятелство им помага да преминават през трудни моменти. Така че да гледаш куче, е като да имаш още един член на семейството!

Но все пак може да има връзка с други фактори

Причината за високите нива на щастие обаче може да бъде свързана не само с притежаването на куче. Изследванията показват, че хората, които са избрали да имат кучета, са по-отворени и са екстроверти.

Собствениците на кучета са по-активни и общителни

Високите нива на физическа активност също могат да допринесат за усещането за щастие. Проучването установи, че собствениците на кучета, средно, се разхождат повече от 10 километра на седмица, което не е типично за хора, които нямат кучета. Собствениците на кучета също са по-склонни да се занимават с външни физически дейности и да общуват с други хора по време на разходките си, което ги кара да се чувстват по-свързани с общността.

Собствениците на кучета са по-щастливи, според учените Instagram

Тези хора са по-склонни да създадат семейство

Собствениците на кучета са по-склонни да се оженят и да имат собствен дом. Проучването показва също така, че семействата с деца обикновено избират куче за домашен любимец. Притежаването на куче увеличава броя на положителните емоции в ежедневието.

Притежаването на куче намалява нивата на стрес и допринася за дълголетие

Благодарение на социалната подкрепа и повишената физическа активност, собствениците на кучета са по-малко склонни да умират от сърдечно-съдови заболявания. Собствениците на кучета твърдят, че изграждат силна връзка със своите домашни любимци, което осигурява допълнителна емоционална подкрепа и намалява нивата на стрес.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти