Учените потвърждават, че второто дете е по-непокорно от първото

Учените потвърждават, че второто дете е по-непокорно от първото
pixabay

Ако имате 2 деца или в семейството ви има 2 деца и сте забелязали, че второто е по-непослушно и по-непокорно, това е защото е така. Последните проучвания потвърждават мита, че второто дете е по-трудно за контролиране, особено ако е момче и че редът на раждане на човек влияе върху неговия характер и живот.

Ще ви разкажем повече за това откритие:

През 2005 г. група изследователи от Университета на Калифорния, Лос Анджелис, водена от д-р Е. Блек публикува проучване, чиито резултати са неочаквани: второродните деца често са по-малко успешни в училище и в работата, отколкото техните по-големи братя и сестри.

Откритието е доста изненадващо, защото анализираните деца са от семейства, в които родителите дават равни възможности за образование на децата си. Но всичко стана ясно благодарение на проучването на икономистите от Масачузетския технологичен институт (MIT).

Д-р Дойл и неговият екип откриха, че второродните деца са с 40% по-склонни да имат проблеми със закона, отколкото техните по-големи братя и сестри, като потвърждават констатациите на колегите си.

Причината обаче не е свързана със здравословни проблеми или с по-ниско образователно ниво. Става въпрос само за родителите и за по-големите братя и сестри.

След като второто дете се появи в семейството, родителите вече имат опит с първото и се държат по-либерално. 

Препоръчително е да се положат усилия да се обърне повече внимание на вторите деца и да се контролира влиянието на техните по-големи братя и сестри, така че второто дете да не стане непослушно. Просто не забравяйте да им позволите да бъдат тези, които са.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти