5-те различни начина, по които хората дават и получават любов

Наръчник за 5-те езика на любовта

5-те различни начина, по които хората дават и получават любов
Pexels

Има 5 различни езика на любовта. Има 5 начина, по които хората дават и получават любов и изразяват емоциите си. Всеки човек е различен и има собствен начин да изразява любовта си. Много е важно да си изясните вие от кои сте и партньорът ви от кои е, за да има ефективна комуникация помежду ви.

Ето 5-те основни начина за изразяване на любов:

 1. Думи

  Обикновено това са думи на признателност и похвала. Да благодариш на човека до себе си, че го има, че е точно такъв, какъвто е и ще раздава любовта си. Думите са един красив начин да изразим чувствата си. Единственият проблем е, че хората трудно да се доверяват и вярват на думи.

 2. Действия

  Простите действия, които правят живота на другия по-лесен. Малките жестове като отмяна в домакинската работа, правенето на кафе сутрин или приготвянето на вечерята могат да означават много. При хората, които действат по този начин не са нужни думи, те показват с действията си достатъчно.

 3. Подаръци

  Получаването и подаряването на подаръци рядко се възприема като акт на любов, но истината е, че има хора, които наистина така показват любовта си. Когато подаръкът не е материален, а по-скоро сантиментален, тогава може да се приеме като израз на любов.

 4. Време

  Това е най-прекрасният начин някой да изрази любовта си. Времето е най-ценното нещо на света и когато един човек ви дари с времето си, може да бъдете сигурни, че държи на вас. Вниманието е изключително ценно за жените и един телефонен разговор, кратко съобщение или мил жест могат да направят чудеса с женските емоции.

 5. Докосване

  Физическото докосване има много форми- хващането на ръцете, прегръдките, целувките и т.н. Докосването е много важен израз на любов и може би най-истинския.   

  Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се прибира вкъщи: -Скъпи, ще останеш много доволен, като ти кажа нещо. Днес 3 пъти минах на червено и никой не ме спря и не ме глоби. Със спестените парички си купих 3 нови шапки.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти