7 начина да покажете, че обичате някого без да го казвате на глас

7 начина да покажете, че обичате някого без да го казвате на глас
Pexels

В една връзка е много важно да накарате партньора си да се чувства обичан. Понякога поради различни причини човек не е в състояние да изрази любовта си на глас. Това обаче не е нещо, за което да се тревожите твърде много.

Всички знаем, че "действията говорят по-силно от думите". И да, работи и в отношенията. Вместо да казвате "Обичам те" на партньора си, карайте го да се чувства обичан чрез вашите действия. Това ще работи по-добре и за двама ви в дългосрочен план. Ето няколко творчески начина да покажете любов, без всъщност да го казвате.

Бъдете активен слушател

Има голяма разлика между слушането и активното слушане. Слушането е нещо, което съзнателно избирате да правите. С други думи, добрият слушател обръща внимание с намерението да разбере другия човек. Това включва активно участие в разговора чрез задаване на обмислени въпроси.

Извършвайте произволни прояви на доброта

Написването на малка любовна бележка, преди да тръгнете за работа, може да промени света на половинката ви. Или купуването на любимия му десерт по пътя към дома може да бъде най-сладкото нещо. Действайте мило и любовта ви ще бъде изразена автоматично.

Не му забранявайте да се вижда с приятелите си

Когато имате връзка, последното нещо, което трябва да направите, е да превърнете партньора си във ваша собственост. Всеки човек се нуждае от лично пространство и време, което може да прекара с приятели. Така че следващия път, когато вашият партньор иска да прекара известно време с приятелите си, не се сърдете. Просто ги оставете да се забавляват.

Подайте ръка за помощ

Ако вашият човек е в нужда, предложете ръка за помощ. Може би приятелят ви няма време да отиде да вземе колата си от ремонт, така че отидете вие. Всички тези жестове са много смислени.

Изпращайте му сладки съобщения

Изпращането на забавни GIF файлове, сладки емотикони или просто произволни сладки съобщения като "Мисля за теб" или "Хей, сладур, надявам се, че прекарваш страхотен ден" е сладък начин да покажете на партньора си, че е в ума ви.

Не забравяйте

Запомнянето на важни дати и подробности наистина показва колко обичате някого. Да си спомняте кога вашият човек има тази важна среща или да си спомняте да направите любимото ястие на партньора си, когато той има не особено страхотен ден.

Кажете "Благодаря"

Всеки обича да се чувства оценен. Никой не обича да се чувства приет за даденост. Когато любимият ви направи нещо хубаво за вас, не забравяйте да му кажете, че го оценявате. Една проста усмивка или "благодаря" е всичко, което е необходимо.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти