Любимите ни домашно приготвени маски правят чудеса за кожата

Засияйте със здравословен домашен пилинг

Любимите ни домашно приготвени маски правят чудеса за кожата

Всички знаем, че маските за лице могат на направят чудеса и да ни накарат да засияем, както и точно обратно. За да избегнете непредвидени алергични реакции към някоя от съставките на козметичните продукти в магазините, опитайте алтернативни предложения.

 

Напоследък химическият пилинг спечели голяма популярност. Истина е, че е изключително съживяващ за кожата, но това не означава, че не може да ви навреди. Защо не опитате по-нежни към кожата рецепти, чиито съставки щадят кожата ви? Целта на пилинга е да премахне слоя мъртва кожа и да върне блясъка на лицето ви. Опитайте нашите предложения за домашно приготвени маски и изберете най-подходящата за вас. Гарантираме, че всяка една ще направи чудеса за лицето ви.

 

Пилинг със сок от папая

Този здравословен плод възстановява и съживява кожата. Обелете папаята, махнете семките и я пасирайте. Смесете малко желатин и няколко капки вода, разбъркайте на котлона, а когато получите желаната гъстота добавете пасираната папая. Оставете маската в хладилника за 15-20 минути. Нанесете нежно на лицето и я оставете да действа около 15 минути. Изплакнете с хладка вода.

 

Пилинг с домати

Доматите са изключително полезни за третирането на суха и увредена кожа, защото съдържат многобройни антиоксиданти. За тази рецепта ще ви трябва добре узрял домат, който можете да направите на паста. Мачкайте го докато получите подходяща за нанасяне текстура, а след това просто намажете с нея лицето си. Оставете маската да действа поне 20 минути, а след това я измийте със студена вода. Ако кожата ви има нужда от спешна помощ повтаряйте процедурата по няколко пъти в седмицата, докато не постигнете желаните резултати.

 

Пилинг с авокадо

Натуралните маски за лице са идеалният начин да поглезите кожата си с успокояващи и здравословни процедури. Разбийте един белтък и една чаена лъжица мед и смесете с чаена чаша пюре от авокадо. Разбърквайте докато получите еднородна смес със субстанцията на паста. Нанесете на лицето и изчакайте да изсъхне за около 15 минути. След това просто я отлепете и изплакнете лицето си с хладка вода.

 

Пилинг с портокали и лимони

Изстискайте сока на един портокал и един лимон и ги смесете в средно голяма купа. Добавете пакетче желатин и затоплете докато се разтвори. След това оставете сместа в хладилника за няколко минути. Когато я извадите, добавете и един разбит жълтък. Нанесете готовата маска на кожата си и я оставете да действа минимум 25-30 минути. Измийте с топла вода.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay