Имате ли нереалистични очаквания за връзката?

Вероятно!

Имате ли нереалистични очаквания за връзката?
Pexels

Що се отнася до връзките, има една вълшебна дума, която създава много проблеми: очаквания. Очакванията представляват предварително създадени представи за това какъв ще бъде партньорът ви, как трябва да протича връзката, как трябва да се отнася партньорът ви с вас и т.н. Проблемът е, че често очакванията на единия партньор не съвпадат с очакванията на другия партньор.

Именно високите очаквания често са причината много хора да не успяват да намерят любовта. Защото ако сте си изградили някаква представа за бъдещия си партньор и започнете да търсите човек, който да отговаря на тази представа напълно, вероятно няма да започнете връзка никога.

Подбрали сме някои много често срещани нереалистични представи, които хората имат за връзките:

1. Очаквате, че партньорът ви ще изглежда като Брад Пит, Лиъм Хемсуърт и т.н.

Ако имате такива очаквания, забравете ги. Не би трябвало външният вид да е нещото, което ви интересува най-много. Има много по-важни неща от това как изглежда един човек, така че не си изграждайте някакви представи за това как ще изглежда бъдещия ви приятел.

2. Очаквате да правите секс редовно

В повечето връзки сексът е доста редовен в началото. Но с течение на времето, започва да се случва все по-рядко и това е нормално. Ако имате очаквания, че сексът ще се случва абсолютно редновно винаги, по-добре ги забравете, защото ще започнете да се чувствате нежелани и отхвърлени.

3. Очаквате, че партньорът ви винаги ще организира романтични срещи

В началото двойките излизат на романтични срещи, правят забавни неща и обикновено винаги мъжът планира и организира всичко. Но когато вече връзката стане по-сериозна, не очаквайте, че това ще продължи да бъде така. А и не е честно само единият партньор да се опитва да запази искрата във връзката, нали?

4. Очаквате партньорът ви да плаща за всичко

Нормално е мъжът да плати сметката на първата среща. Може би и на втората и третата, но не очаквайте, че щом имате връзка, вече няма да ви се налага да плащате за нищо. Редно е разходите да се делят по равно между двамата партньор. Все пак започвате романтична връзка, а не ви осиновяват...

5. Очаквате партньорът ви да прекарва цялото си свободно време с вас

Това е проблем на много жени. В природата ни е да искаме цялото внимание за себе си, особено вниманието на мъжа, когото обичаме. Но всяка жена трябва да осъзнае, че не може мъжът й да прекарва цялото си свободно време с нея. Вие сте отделни хора, с различни интереси. Просто го приемете.

6. Очаквате партньорът ви да се извинява пръв

Ако той е сгрешил, редно е да се извини пръв. Но не очаквайте, че при всеки спор и всяка караница, дори когато вината е във вас, той да ви се извинява пръв. Да, мъжът трябва да прави първата крачка, но не винаги и не за всичко.

7. Очаквате партньорът ви да няма приятели от противоположния пол

Това е очакване, което вероятно няма да бъде задоволено, така че си го избийте от главата. Ако сте с човек, който държи на вас и ви обича, няма нужда да се притеснявате от приятелките му от женски пол. Не можете да ограничите социалните му контакти, така че просто приемете, че понякога ще излиза и с жени.

8. Очаквате партньорът ви винаги да знае какво мислите

Още един голям проблем на жените е, че винаги искаме партньорът ни да знае какво мислим и обикновено говорим по заобиколен начин, с намеци, и не казваме директно какво искаме. За съжаление, мъжете не четат мисли и няма как да знаят ние какво искаме, ако не го кажем директно. Забравете за намеците и комунирайте директно с партньора си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се прибира вкъщи: -Скъпи, ще останеш много доволен, като ти кажа нещо. Днес 3 пъти минах на червено и никой не ме спря и не ме глоби. Със спестените парички си купих 3 нови шапки.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти