Щастието на съпругата е по-важно от това на съпруга, за щастлив брак

Щастието на съпругата е по-важно от това на съпруга, за щастлив брак
Pexels

Около 40-50% от женените двойки в един момент се отказват и се развеждат. Повечето двойки си мислят, че това няма да им се случи, но е добре все пак да работим в тази посока, вместо да се надяваме, че на нас няма да се случи.

Ние, jenite, вярваме в щастливите бракове, които продължават цял живот и открихме проучване, което може да ви помогне да избегнете караници и недоразумения.

Колкото по-доволна е съпругата от брака, толкова по-удовлетворен е съпругът от живота си. Тайната е в женската психология. Жените са склонни да правят повече и повече за партньора си, ако бракът е успешен и това има положителен ефект върху живота на мъжа!

Щастието на съпругата е по-важно от това на съпруга, за щастлив брак Pexels

Анализирани са 394 двойки, със средна продължителност на брака 39 години. Като цяло двойките оценяват удовлетвореността си от живота като висока: давайки 5 от 6 точки.

По-изненадващото е, че оценките на съпрузите за брака били по-положителни от тези на съпругите им! Щастливата жена просто прави мъжа още по-щастлив!
И има още една интересна находка! Проучването също заключава, че съпругите стават по-малко щастливи, ако съпрузите им се разболеят. В същото време нивото на щастие на съпрузите не се променя, когато съпругите им се разболеят. Обяснението е просто!
Щастието на съпругата е по-важно от това на съпруга, за щастлив брак Pexels
Жената винаги се грижи за мъжа, ако той се чувства зле. И това може да бъде наистина стресиращо за съпругите. Но ако съпругата се разболее, тя разчита на дъщеря си - ако има такава, а ако не, се оправя сама. Поради тази причина, мъжете не са подложени на същия стрес.
Професор Пол Долан също твърди в книгата си "Happy Ever After: Escaping The Myth of Perfect Life", че мъжете имат повече полза от брака, в сравнение с жените. Омъжените жени живеят по-малко, докато женените мъже живеят по-дълго.
Щастието на съпругата е по-важно от това на съпруга, за щастлив брак unsplash
Това доказва, че двойките всъщност биха могли да подобрят отношенията си, ако и двамата се съобразяват с нуждите на другия по време на заболявания и други трудности. И двамата партньори трябва да проявят грижа и любов, за да живеят щастливо заедно.
Нивото на щастие на мъжът в брака не оказва същото влияние върху качеството на брака, докато нещастието на жената може да бъде много разрушително за връзката.
Има едно златно правило, което всеки мъж трябва да знае: "Щастлива съпруга, щастлив живот". Ако искате бракът ви да е успешен и щастлив, трябва да се удовлетворят потребностите на жената. Това й дава мотивация да се грижи за много неща.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

14 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти