7 причини, поради които мъжете често НЕ се женят за дългогодишните си приятелки

7 причини, поради които мъжете често НЕ се женят за дългогодишните си приятелки
unsplash

Често ставаме свидетели на това как двама души, които имат връзка от години, в един момент просто се разделят, а не се женят, както всички очакват. А често след тази раздяла, мъжът предлага брак на "първото момиче, което срещне". Това поражда един много важен въпрос: защо жената, която е прекарала няколко години от живота си, опитвайки се да изгради здрава връзка не получава годежния пръстен, а новата приятелка става булка почти веднага?

Решихме да се опитаме да разберем мъжката логика и да отговорим на този въпрос, който тревожи хиляди жени по света...

1. Няма такова нещо като "правилната жена". Най-важното е да бъдете с мъжа в точния момент

Има твърдения, че мъжете се женят не когато срещнат "любовта на живота си", а когато са готови да създадат семейство. Учените казват, че най-добрата възраст за създаване на семейство е от 28 до 32. След това шансовете, мъжът да иска да се ожени, ще спаднат и след 42-годишна възраст шансът е почти 0. Това дава отговор на върпоса. Може да сте с някого в продължение на години, да се обичате страшно много, но ако мъжът не се чувства готов да се ожени, няма да ви предложи. И ако се почувства готов след известно време, той ще предложи брак на настоящата си приятелка, без значение дали я обича по-малко, отколкото е обичал вас.

2. Няма начин да създадете семейство въз основа на физическо привличане

Проучванията показват, че двойките, в които жената е по-привлекателна от мъжа, са най-щастливите. Но външният вид не може да бъде най-важното нещо в една връзка. Проведен е експеримент, в който 3500 мъже били помолени да опишат своите годеници. Само 20% от тях използвали прилагателни, свързани с външния им вид. Останалите 80% описвали характерите на своите любими жени.

3. Мнението на приятели и родители може да повлияе на решението

7 причини, поради които мъжете често НЕ се женят за дългогодишните си приятелки unsplash

Дори един мъж да изглежда много независим, неговият избор за съпруга, ще бъде повлиян от близките му. Ето защо приятелите играят огромна роля в началния етап на връзката и тяхното мнение може да ускори процеса на влюбване. Освен това одобрението от родителите също може да бъде решаващ фактор в предложението. Вероятно сте виждали случаи, в които очакванията на родителите са различни от момичето, което синът им води у дома.

4. Мъжете са сигурни, че жените са напълно доволни

За да бъдем по-точни- жените често се престуват, че всичко е наред, а всъщност много искат да се омъжат. Голям процент от жените прекарват дълго време, чудейки се защо не получават предложение за брак. Ако обаче не заявите директно, че искате да бъдете булка, вашата половинка няма да се досети. Мъжете не умеят да четат между редовете и не разбират от намеци. Мъжете обаче са добри в правенето на изводи. Когато на жената й писне, събере си нещата и си тръгне, мъжът осъзнава къде е сбъркал и знае как трябва да постъпи със следващата си приятелка. Той ще бърза да й предложи брак, преди и тя да го напусне.

5. Съвместното съжителство намалява шансовете за брак с 50%

Психолозите предупреждават жените, че трябва да бъдат много внимателни с идеята да живеят заедно преди брака. Повечето мъже правят предложение 22 месеца след началото на връзката и след този период шансът намалява с 20%, а 3 години по-късно, шансът е само 50%. И след 7 години шансовете за сключване на брак са 0%.

Но не забравяйте за разликата във възприятието: жените смятат, че съвместният живот е първата стъпка към брака, а мъжете, напротив, "забравят" за необходимостта да узаконят връзката и вече смятат, че имат семейство.

6. Една жена може да бъде удобна за определен период от време, но не и за цял живот

7 причини, поради които мъжете често НЕ се женят за дългогодишните си приятелки unsplash

Обикновено мъжете искат да оженят след като са постигнали определени неща- добра работа, собствено жилище, хубав автомобил и т.н. Те не желаят да бъдат сами през този тежък период, докато се борят за постигането на целите си, затова търсят жена, която да ги подкрепи, но само временно.

"Удобните" жени, които не искат много и винаги са на разположение не предизвикват мъжете и не ги насърчават да постигат повече. Повечето мъже искат жена, която да ги предизвиква през цялото време, подпомагайки постигането на успехи.

7. Не всички връзки трябва да завършват със сватба

7 причини, поради които мъжете често НЕ се женят за дългогодишните си приятелки unsplash

От ранна детска възраст, момичетата си мислят, че всяко момче, което им обръща внимание е "единственият" и потенциален бъдещ съпруг. Много често роднини и приятели се шегуват и питат "Кога ще е сватбата", "Няма ли вече да се омъжиш" и т.н. Поради тази причина момичетата израстват със стереотипа, че всяка дълга връзка трябва да завърши със сватба и естественото развитие на връзката е създаването на семейство. Мъжете обаче рядко имат същия стереотип и се получава разминаване.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

11 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти