Въздух под гел лака? Ето защо се случва и как да го избегнете?

Въздух под гел лака? Ето защо се случва и как да го избегнете?
Pexels

Вече сте усвоили маникюра вкъщи. Можете да оформята ноктите си перфектно, знаете как да ги изпилите и загладите добре и можете да се лакирате гладко и съвършено. Време е за следващата стъпка: гел лак. Това е моментът, в който нещата стават по-трудни. 

Независимо колко пъти сте наблюдавали как маникюристът ви лакира ноктите ви, да го направите сами не е лесна работа. Процесът е по-сложен от лакирането с обикновен лак, защото много неща могат да се объркат. Повечето жени следват стъпките много стриктно- изпилване на нокътната плочка, нанасяне на обезмаслител, основа, цвят, топ. Но често влиза въздух под гел лака и 3 дни по-късно той пада. 

Въздух под гел лака? Ето защо се случва и как да го избегнете? unsplash

Ето какво се случва и как да го избегнете:

Най-честият проблем при домашния гел лак е, че жените не знаят какво количество лак да нанасят. Обикновено, проблемът идва от това, че нанасяме прекалено дебел слой лак. Това прави лака по-гъвкав и под него лесно влиза въздух и той се бели. Не бива да прекалявате с количеството лак. Светлината трябва да достигне до всеки пигмент от лака, за да може да се втвърди добре. 

Решението

Решението е много просто: нанасяйте тънки слоеве и "изпичайте" добре всеки слой лак. Професионалистите дават още няколко полезни съвета, за да избягвате влизането на въздух:

Не разклащайте шишенцето с лак, преди да се лакирате. 

Не оставяйте шишенцето с лак прекалено близо до UV лампата.

Подготовката също е много важна. Повечето жени си мислят, че гел лакът пада от водата. Но истината е, че не бива да се притеснявате от водата след като сте направили гел лака, а преди това. Нокътната плочка трябва да бъде дехидратирана, преди да се лакирате. Също така ноктите трябва да бъдат много добре обезмаслени и почистени. Всяка една власинка или прашинка може да "отлепи" гел лака.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти