Интервю с Георги Йовчев, лице на Sofia Fashion Week

Срещаме се с  Георги  Йовчев, носител на титлата "Мистър България 2016” и лице на Sofia Fashion Week. 

Той е млад, талантлив и амбициозен. Ще ни разкаже повече  за света на модата, за пътя към мечтите си  и за себе си. Ще разберем какви са хобитата му и какво прави, за да поддържа фигурата и външния си вид.

 

Интервю с Георги Йовчев, лице на Sofia Fashion Weekфотограф Петър Пешев

Вижте как отговори той на нашите въпроси:

 

1. Как реши, че искаш да се занимаваш с мода?

Поканата към мен, да бъда част от модния свят, дойде по време на спортната ми кариера. Тогава ме поканиха за снимки, аз приех и така започна всичко.

2. Колко бързо след това дойде конкурсът "Мистър България"?

Имах достатъчно време да се подготвя за конкурса с голямо портфолио, с много участия в ревюта и фотосесии. Бях много щастлив, когато спечелих титлата. Оказва, се че съм последният мистър България за сега, защото от 2016- та година конкурс не е провеждан. 

3. Значи титлата е уникална сама по себе си. Какво за тебе е  възможността да си лице на "Sofia Fashion Week”?

Огромна възможност отново да съм част от българската и световна мода. Sofia Fashion Week e най-голямото модно събитие за България, то дава шанс на всички творци да изявят себе си, да покажат своята индивидуалност и креативност, да сверят часовниците си със световните модни тенденции. В тези четири дни на едно място се събира елита на модата -дизайнери, модели, коафьори, гримьори, които дават най-доброто от себе си модните вечери да се превърнат в незабравими спектакли за публиката. Бизнес дамата, госпожа Арабаджиева е човекът, който прави всичко възможно това събитие да е част от модния календар на столицата. Това е шестото издание на Sofia Fashion Week в рамките на 3 години и много модели като мен нямат търпение да са част от него.

4. Коя е любимата ти дреха от гардероба? 

Като бивш състезател по волейбол, най-добре се чувствам в спортен екип. Спортът е този, който ме научи на дисциплина и последователност. Да не се отказвам от целите, които съм си поставил и да усъвършенствам себе си всеки ден.

Интервю с Георги Йовчев, лице на Sofia Fashion Weekфотограф Петър Пешев

5. Това ни отвежда към следващия въпрос, какво правиш, за да поддържаш фигурата и външния си вид? 

Добрият външен вид се постига с постоянни тренировки и правилен режим на хранене. След прекратяване на спортната ми кариера тренирам като съм раздели