Мариана Попова с нова песен по текст на Яворов

Мариана Попова с нова песен по текст на Яворов
You tube

След едногодишно мълчание Мариана Попова се завърна с песен по текст на великия Яворов.

"Две хубави очи" е първата песен от бъдещия трети албум на певицата, по който тя вече започна работа.

"Разбира се, че е изключително смело да "посегнеш" на Яворов. Поемаш огромен риск, защото всички ние малко или много вярваме в догмата, че "Великите не се пипат". Същевременно се възмущаваме, че младите не ги знаят и помнят. Как дa се докоснат днешните деца до класиците, как ще продължат творбите им живота си в десетилетията, столетията напред, ако не ги пипаме, ако ги направим недосегаеми и заради това далечни и недостижими...", казват от екипа на Мариана.

 Мариана Попова с нова песен по текст на Яворов You tube

Преди много години мелодията се появила в ума на Стоян Стоянов. Стоян или Течо, както го наричат приятелите му, не е композитор, нито музикант. Той работи в  България и за България, отглежда рози и продава скъпоценното розово масло по целия свят. Със спечеленото не само си плаща данъците, но и остава, създава красота тук в родината ни (негово дело е великолепния етнографски комплекс Дамасцена). По примера на старите български патриоти Стоянов дава стипендии на талантливи и умни млади българи да се изучат в чужбина с уговорката, че ще се върнат после да работят за родната страна. А той им помага и в това - да започнат работа тук, не някъде далеч като емигранти. Песента, подобно на всичко, което прави Течо в живота си е израз на личната му житейска философия.  Емиграцията вълнува дълбоко тази възрожденска личност. Неслучайно е застъпена и във видеоклипа на "Две хубави очи", където Веселин Плачков води диалог по тази тема с друг актьор. Кадрите, използвани във видеоклипа са от филма "Дамасцена".

Мариана Попова с нова песен по текст на Яворов You tube

Дани Милев се заема с аранжимента на песента. А колкото до текста, изборът е на самия Стоян Стоянов, за когото Яворов е на най-висок пиедестал сред поетите. Като по чудо стиховете пасват с музиката и така се ражда песента "Две хубави очи", изпълнена с много чувство от Мариана Попова.

Чуйте песента ТУК 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти